Oliverjeva oddaja Food Revolution je bila v ZDA ukinjena po dveh sezonah. Foto:
Oliverjeva oddaja Food Revolution je bila v ZDA ukinjena po dveh sezonah. Foto:
Gordon Ramsay slovi po svojih ... neusmiljenih metodah. Njegovi pripravniki pogosto planejo v solze.

46-letni Ramsay je namreč izjavil, da je njegov devet let mlajši rojak preveč nemaren in debel, da bi lahko Američanom pridigal o zdravem prehranjevanju. Oliver je namreč v svoji, zdaj že ukinjeni oddaji Food Revolution, skušal ameriške šolarje navaditi na zdrave malice.

Ramsay, ki se je kot zvezdniški TV-kuhar dodobra uveljavil s svojo oddajo Hells Kitchen (Peklenska kuhinja), meni, da je treba biti izjemno previden, ko "greš čez lužo in hočeš diktirati Američanom zdravo prehrano". "Če sam nisi v najboljši telesni formi, potem moraš biti zelo previden." In še: "Za božič si želim le, da bi ga (Oliverja, op. a.) lahko enkrat j**** dobro umil."

Ob tem pa je mimogrede še navrgel, da mora biti Jamie, poročeni oče štirih otrok, prav gotovo zatreskan v njegovo ženo, avtorico kuharskih knjig Tano Ramsay, saj nenehno govori o njej.

Užalil še svojega nekdanjega šefa
Slavni kuharski mojster si je dal duška na britanski postaji Channel 4, kjer ga je v oddaji Chatty Man gostil Alan Carr. Med pogovorom se je Ramsay obregnil tudi ob svojega nekdanjega šefa in mentorja, Marca Pierra Whita, ki je nekdaj slovel kot "enfant terrible" kuharskih mojstrov in prvi zvezdniški chef (in človek, ki je verjetno edini nadiral Ramsayja), ter ob še enega britanskega kuharskega zvezdnika, Antonyja Worralla Thomsona.

"Včasih sem malce poreden in strgam strani iz njunih kuharskih knjig, skuham po njunih receptih, nato pa tečem v pasje zavetišče, da bi videl, koliko psov bi pojedlo njuno sranje," je bil neposreden Ramsay.

Edini, ki ga v omenjenem intervjuju ni užalil, je njegov potencialni bodoči poslovni partner David Beckham, ki da "kuha res dobro".