Sarah Jessica Parker in Kim Cattrall na premieri drugega filma Seks v mestu leta 2010. Foto: Reuters
Sarah Jessica Parker in Kim Cattrall na premieri drugega filma Seks v mestu leta 2010. Foto: Reuters
Cattrallovo je smrt mlajšega brata zelo prizadela. Foto: Instagram
Parkerjeva naj bi bila ljubosumna na Kimin talent in to, da je bila deležna več pozornosti od nje, ki je v seriji igrala glavno vlogo. Foto: AP
Seks v mestu je bila ena najuspešnejših HBO-jevih serij in je proslavila koncept uspešne, spolno dejavne zrele ženske s kariero. Foto: IMDB
Cattrallovo so soigralke na snemanju tako rekoč povsem izobčile in osamile. Foto: IMDb

A so se bridko motili.

Cattrallova je namreč zdaj jasno in glasno svoji nekdanji soigralki iz Seksa v mestu sporočila, kam si lahko izraze sožalja zatakne. "Ne potrebujem tvoje ljubezni ali podpore v tem tragičnem času, @sarahjessicaparker," je zapisala 61-letna igralka na Instagramu.

"Moja mama me je danes vprašala: 'Kdaj te bo tista Sarah Jessica Parker, tista hinavka, pustila na miru?' Tvoje nenehno vzpostavljanje stikov z menoj je boleč opomnik, kako kruta si res bila takrat in zdaj."

"Naj bom ZELO jasna (če še nisem bila). Nisi moja družina. Nisi moja prijateljica. Zato ti pišem, da ti še zadnjič povem, da nehaj izkoriščati našo tragedijo, da bi si povrnila tvoj videz "dobrega dekleta"," je bila ostra Cattrallova in zapis sklenila s povezavo na oktobrski članek New York Posta, v katerem časopis piše, kako je "kultura zlobnih deklet" uničila priljubljeno HBO-jevo serijo.

Je bilo krivo ljubosumje?
Ob začetku snemanja serije je bila namreč Cattrallova najbolj znana in je imela naravni občutek za komedijo, kar pa naj bi šlo v nos ne ravno samozavestni Parkerjevi, ki je v seriji in dveh filmih, ki sta sledila, igrala glavno vlogo kolumnistke Carrie Bradshaw.

Parkerjeva je na svojo stran pritegnila kolegico Cynthio Nixon (Miranda), v to kliko pa sta vključili še Kirsten Davis (Charlotte), Cattrallova pa je naglo postala izolirana. Napetosti na snemanju so postale tako velike, da nazadnje s Kim ni govoril nihče več, navaja New York Post.

Ko so se po koncu serije pojavile zamisli o snemanju filma, je bila Cattrallova zato zelo zadržana in sprva ni želela privoliti, saj se ji je zdelo, da je Parkerjeva šest let z njo ravnala obupno. Nazadnje je privolila, film pa je bil uspešnica, zato so producenti hoteli še drugi film. Cattrallova znova ni bila zagreta, zato so začele krožiti govorice, da je "diva", kar je postalo nekako vsesplošno sprejeto dejstvo.

"Naravno je, da izrečeš sožalje"
V nedeljo je 52-letna Parkerjeva Cattrallovi na Instagramu izrekla sožalje ob smrti brata Christopherja. "Najdražja Kim, tebi in tvojim bližnjim izrekam vso svojo ljubezen in sožalje, tvojemu ljubljenemu bratu pa želim mirno pot v onstranstvo," je zapisala. Dvakratna dobitnica emmyja je Kimino izgubo naslovila tudi v intervjuju za Entertainment Tonight.

"Če nekdo v tvojem življenju, ne glede na to, ali si z njim v stikih ali ne, trpi, je naravno, da si želiš izreči sožalje ali pa tej osebi zgolj sporočiti, da misliš nanjo," je povedala Parkerjeva. "Niti predstavljati se ne morem, kako se njena družina spopada s tako izgubo. Vsi ji pošiljamo našo ljubezen in sožalje ter omogočamo zasebnost, za katero je zaprosila."

Zahvale za podporo
Cattrallova se je v torek zahvalila svojim oboževalcem in nekdanjim kolegom iz Seksa v mestu za vso podporo v teh težkih časih.

Cattrallova, ki je v seriji igrala promiskuitetno, seksapilno Samantho Jones, je v ponedeljek sporočila, da so njenega brata, ki je bil več dni pogrešan, našli mrtvega. "Z veliko žalostjo sporočamo, da je naš brat in sin Christopher nepričakovano umrl," je zapisala. "Prosimo za zasebnost, bi se pa radi zahvalili vsem za vaše izraze ljubezni in podpore v tem težkem času."

Christopherjevo truplo je kanadska policija našla na njegovem podeželskem posestvu v Blackfaldsu v Alberti. Vzroka smrti niso navedli, a naj okoliščine ne bi bile sumljive. Star je bil 55 let.

Tik pred zdajci odpoved tretjega dela
Odnos med Parkerjevo in Cattrallovo je v zadnjem času znova postal predmet rumenih medijev, potem ko je bilo jeseni tik pred zdajci kljub zagretosti celotne ekipe odpovedano snemanje tretjega filma Seks v mestu. Razlog? Cattrallova v njem ni želela zaigrati.

"Konec je. Ne bomo ga posneli," je sporočila takrat Parkerjeva, ki je imela pri Seksu tudi vlogo producentke. "Razočarana sem. Imeli smo čudovito, duhovito, srce parajočo, radostno zgodbo. Razočaranje ni samo v tem, da ne bomo mogli doživeti te izkušnje in povedati svoje zgodbe, ampak predvsem za oboževalce, ki so tako jasno izrazili svojo željo po še enem filmu."

Daily Mail je poročal, da naj bi film padel v vodo zaradi nemogočih zahtev Cattrallove, kar pa je ona zanikala. "Edina "zahteva", ki sem jo postavila, je bila to, da nočem posneti še enega filma ... in to je bilo že leta 2016," je zapisala na Twitterju.

HBO je Seks v mestu vrtel šest sezon med letoma 1998 in 2004. A če je bila serija o četverici uspešnih karieristk iz New Yorka uspešna tudi zaradi svoje feministične note in sporočila, da se ženska spolnost ne konča s 40. rojstnim dnem in da ni treba imeti moža in otrok, da si "prava" ženska, sta filma (2008 in 2010) od tega tona kar precej skrenila in bila deležna precej manj pohval kot serija.