Pred bolnišnico so bili od ponedeljka naprej zasidrani paparaci in novinarji. Foto: Reuters
Pred bolnišnico so bili od ponedeljka naprej zasidrani paparaci in novinarji. Foto: Reuters

V Bolnišnico kralja Edvarda II. v središču Londona so jo sprejeli v ponedeljek in prav na ta dan je ves svet izvedel, da pod srcem nosi otroka.

Iz Palače sv. Jamesa so zdaj v izjavi za javnost sporočili, da bo Catherine okrevala v Kensingtonski palači, kamor se bosta s soprogom kmalu preselila. Kljub incidentu, ki sta ga sprožila avstralska radijca, so se osebju bolnišnice zahvalili za skrbno nego oslabljene vojvodinje.

Otrok, ki naj bi se rodil čez nekaj več kot pol leta, bo ne glede na spol tretji v vrsti za prestol, na katerem trenutno sedi kraljica Elizabeta II., dojenčkova prababica.

Catherine se je pred vrati bolnišnice, kjer so bili "v zasedi" paparaci in novinarji, vsem zbranim nasmehnila, nato pa na vprašanje, kako se počuti, odgovorila: "Veliko bolje."

Čeprav je vojvodinja noseča manj kot 12 tednov, ko nosečnice po navadi razkrijejo veselo novico širšemu krogu ljudi, je bila zaradi hospitalizacije javnosti prisiljena sporočiti, da pričakuje naraščaj.

V bolnišnici jo je vestno obiskoval mož William, v sredo sta jo prišla bodrit sestra Pippa in brat James, pozneje pa še mama Carole Middleton.

Catherinina zdravnika sta kraljičin osebni ginekolog Alan Farthing in njegov predhodnik Marcus Setchell.