Beyonce je najvplivnejša zvezdnica na svetu. Foto: EPA
Beyonce je najvplivnejša zvezdnica na svetu. Foto: EPA
LeBron James
Drugo mesto je zasedel LeBron James. Foto: EPA

Zmagovalka je na svoji turneji On the Run zaslužila 2,4 milijona dolarjev za en nastop, v obdobju enega leta, od 1. junija 2013 do 1. junija 2014, pa se je njen bančni račun povečal za 115 milijonov dolarjev.

"Beyonce je daleč pred vsemi drugimi. Ne le da zasluži veliko denarja, Beyonce je slavo postavila na naslednjo stopnjo, postala je izjemno vplivna z razumevanjem svojih oboževalcev, ki jih redno obvešča prek družbenih omrežij," je dejala Dorothy Pomerantz z revije Forbes in dodala, da je pevka naredila tudi velik posel, ko je decembra lani prek iTunesa objavila album brez vnaprejšnjega obveščanja javnosti, za vsako pesem pa pripravi tudi videospot. Tudi pevkinem možu Jay Z-ju se je uspelo uvrstiti med deseterico najvplivnejših.

Že 15. seznam 100 najvplivnejših zvezdnikov sveta so tokrat oblikovali ne le na podlagi zaslužkov, temveč so upoštevali tudi priljubljenost zvezdnikov na družbenih omrežjih, kot so Twitter, Facebook, YouTube, in to, koliko so zvezdniki pravzaprav navzoči v medijih.

Na drugem mestu se je znašel NBA-zvezdnik LeBron James, ki mu je uspel velik skok s 16. mesta - športnik je v enem letu obogatel za 72 milijonov dolarjev. Forbesov seznam, kot rečeno, letos ne temelji le na zaslužkih, zato se Dr. Dre kljub rekordnemu znesku (v enem letu je zaslužil kar 620 milijonov dolarjev) ni znašel na samem vrhu.

Med deseterico se je uspelo uvrstiti še naslednjim zvezdnikom: Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, Jaz Z-ju, Floydu Mayweatherju Jr., Rihanni, Katy Perry in Robertu Downeyju Jr.

Med dvajseterico najdemo še teniškega igralca Rogerja Federerja, režiserja Stevena Spielberga, pevca Bon Jovija, pevko Lady Gaga, Kanyeja Westa, Miley Cyrus ...