Charlize med predstavljanjem svojega novega filma. Foto: EPA
Charlize med predstavljanjem svojega novega filma. Foto: EPA
Igralka se je tako pridružila drugim hollywoodskim zvezdnikom, ki jim preseda preveliko vmešavanje sedme sile v njihovo zasebno življenje. Foto: EPA
Zmotilo jo je tudi, ker se mediji preveč vpletajo v njeno zvezo s Seanom Pennom. Foto: EPA

Z oskarjem nagrajena hollywoodska igralka je v pogovoru za Sky News dejala, da je vsak vidik njenega življenja postal hrana za tip novinarstva, ki obstaja samo v "temačnih sobah". "Nikoli ne vtipkam svojega imena v iskalnik. Ko začneš živeti takšno življenje, se počutiš podobno, kot da bi bil posiljen," je dejala. Ob tem je poudarila, da so ji nekatere stvari v življenju - kot sta njena zasebnost in sin - zelo svete in se do njih obnaša zaščitniško.

"Ne zmagam vedno v tej vojni, toda dokler ne vidim teh stvari, lahko živim veliko bolj zdravo kot v tisti temni sobi," je dejala južnoafriška igralka, ki je osvojila oskarja za vlogo v filmu Pošast leta 2003.

K ostremu odzivu je prispeval dogodek, ki se je zgodil v četrtek pred promoviranjem novega filma A Million Ways to Die in the West, ko so jo paparaci fotografirali s sinom in partnerjem Seanom Pennom, medtem ko so zapuščali hotel.

"Ne sme me skrbeti, kaj bo kakšen kreten napisal na spletu o mojem kratkem krilu. Lahko prevzamem odgovornost samo zase. Obstaja del moje službe, ki je naravnost čudovit - ko lahko s sinom letim v prvem razredu v London. Zaradi službe je moje življenje neverjetno in sem za to hvaležna, toda to ne pomeni, da je lahko vsak delček mojega življenja hrana za novinarske prispevke. Skušam zaščititi tisto malo, kar lahko," se je še razgovorila.

Neprimerne primerjave z nasiljem
A po njenem intervjuju so se oglasili predstavniki za stike z javnostjo iz organizacij, ki pomagajo žrtvam posilstva, kot je angleški Rape Crisis, in označili njene komentarje za neprimerne, saj posplošujejo posilstvo. Igralka je bila sicer več let glas nasprotnikov nasilja nad ženskami.

Hkrati pa ni prva oseba, ki je povlekla vzporednice med spolnim nasiljem in novinarsko vsiljivostjo. Leta 2010 se je morala zvezdnica franšize Somrak Kristen Stewart javno opravičiti, ker je izjavila, da se ob ogledu svojih fotografij v rumenih revijah počuti, kot da gleda nekoga, ki je bil posiljen.

Gwyneth Paltrow pa je na začetku tedna polnila medije z izjavo, da se ji zdi branje komentarjev o sebi in prijateljih po spletu podobno, kot da bi udeležena v vojni.