V novem filmu naj bi gledalci dobili večji vpogled v mlajša leta smešnega kapitana Jacka Sparrowa. Foto: Kolosej
V novem filmu naj bi gledalci dobili večji vpogled v mlajša leta smešnega kapitana Jacka Sparrowa. Foto: Kolosej

Depp bo seveda znova upodobil znamenitega pirata Jacka Sparrowa, ki si je med ljubitelji te napete pustolovščine pridobil ogromno oboževalcev in je celo zasenčil glavni lik Willama Turnerja, ki ga je upodobil Orlando Bloom. Tega v četrtem delu ne bo, kot tudi ne Keire Knightly, zato ustvarjalci filma že zatrjujejo, da bo več pozornosti v filmu namenjeno prav Sparrowu.

Britanski Daily Mail piše, da bo Depp z vsoto okrog 23 in pol milijona evrov postal najbolj plačani hollywoodski igralec - denar ga je očitno premamil, saj je še po koncu tretjega dela zatrjeval, da ga v filmu ne bo več. Ob tem je treba tudi omeniti, da so se še prejšnji mesec pojavljale govorice, da naj bi oskarjevec prejel celo več kot 40 milijonov evrov, a so se pogajanja očitno zasukala v drugo smer.

Penelope namesto Keire
V tretjem delu z naslovom Na robu sveta je prejel slabih 17 milijonov evrov, pripadlo pa mu je tudi nekaj odstotkov od končnega zaslužka filma - to naj bi imel v pogodbi zapisano tudi za najnovejši del, v katerem naj bi kot Kapitan Barbossa spet zaigral Geoffrey Rush, glavna ženska vloga pa naj bi pripadla Penelope Cruz.