Anderson je zaslovel na račun serije MacGyver, ki so jo snemalil od leta 1985 do leta 1992. Foto: Twitter Richarda Deana Andersona
Anderson je zaslovel na račun serije MacGyver, ki so jo snemalil od leta 1985 do leta 1992. Foto: Twitter Richarda Deana Andersona

V seriji je lahko zgradil letalo iz lepilnega traku ali onesposobil bombo s sponko, toda ni se mogel obraniti pred oboževalkami. Danes 65-letni igralec priznava, da so producenti serije prišli na idejo, da bi MacGyver v seriji imel dekle, toda posesivne in obsedene oboževalke so bile ogorčene. "Ideja ni bila dobra. Malo se mi smili igralka, ki je upodabljala MacGyverjevo dekle takrat," je dejal igralec.

Pozneje se je Anderson vživel v lik vojaka Jacka O'Neilla v seriji Zvezdna vrata. Toda lik MacGyverja ga je zasledoval ves čas. Tudi na račun fiktivnih oboževalk iz animirane serije Simpsonovi Patty in Selme. "Nekaj posameznic je zelo jasno nakazalo, kakšne namene imajo z mano," je po poročanju avstralskega portala Herald Sun dejal Anderson.

Američan je te dni v Sydneyju, kjer promovira aktiviste, ki se borijo proti lovu na kite Sea Shephard. Predvsem pa ima čas, da preživi več časa s 17-letno hčerko Wylie. "Velikokrat je hodila z mano na snemalna prizorišča Zvezdnih vrat. Takrat se je navdušila nad igro in produkcijo," je še dodal Anderson. Prav zaradi nje je tudi zapustil Zvezdna vrata, ker je želel, da bi bila več skupaj. Z njeno mamo Apryl Prose se ni nikoli poročil. Leta 2002 sta se razšla in si razdelila skrbništvo nad Wylie.