James Blunt in Sofia Wellesley sta postala mož in žena. Foto: EPA
James Blunt in Sofia Wellesley sta postala mož in žena. Foto: EPA

40-letni Britanec in vnukinja vojvode Wellingtonškega sta se sicer na londonskem matičnem uradu civilno poročila že pred dvema tednoma, dan po tradicionalni zabavi ob koncu poletja, ki jo v Windsorju prireja pevec Elton John.

"Sofia se je pred nami šalila, da je imela skoraj prevelikega 'mačka', da bi se lahko poročila," je povedal eden izmed njenih prijateljev, poroča Daily Mail.

Zaljubljenca sta si za poročno slavje nato izbrala mali otoček v Španiji, kjer ima Sofijina mati Corinne Vaes razkošno posestvo Marsana, nevesta je nosila belo čipkasto obleko z dolgimi rokavi, ženin pa črn smoking, odpeljala pa sta se v hrošču s pomično streho, poročajo britanski tabloidi.

Blunt, ki se je v preteklosti sestajal s češko manekenko Petro Nemcovo, in Sofia sta par od začetka leta 2012, konec lanskega leta pa sta se tudi zaročila.

Od vojaka do glasbenika
Zaslovel je s svojim prvim albumom Back to Bedlam leta 2005, na katerem sta bili tudi svetovni uspešnici You're Beautiful in Goodbye My Lover. Velikokrat se je znašel na udaru kritikov zaradi svojega zvezdniškega, snobovskega vedenja - pred kritikami, da je vzvišen in neprijazen, ga je morala braniti celo njegova mati, z besedami, da je snobovska sama glasbena industrija, ne pa njen sin.

Pred glasbeno kariero pa je bil Blunt častnik v britanski vojski in je služil tudi pri Natu na Kosovu med tamkajšnjim konfliktom leta 1999.