Jennifer, ki je pred leti na beneškem filmskem festivalu dobila nagrado za novinko leta, je ena izmed resnejših kandidatk za oskarja. Foto: EPA
Jennifer, ki je pred leti na beneškem filmskem festivalu dobila nagrado za novinko leta, je ena izmed resnejših kandidatk za oskarja. Foto: EPA

Tako je vsaj pokazala mednarodna anketa ameriškega portala AskMen, ki je zajela kar 2,4 milijona bralcev. Jennifer je za las premagala igralko Milo Kunis in model Kate Upton. Peterico zaokrožujeta r'n'b zvezda Rihanna in igralka Emma Stone.

22-letna ameriška igralka se je na sam vrh seznama zavihtela z lanskega 47. mesta. "Na splošno imaš pri njej občutek, da je malce bolj pristna od drugih igralk," je povedal urednik portala James Bassil in dodal, da javnost še vedno ne ve dovolj o njej. "Sveža je, ker je v zadnjih treh ali štirih letih, odkar je na sceni, nismo videli na tračarskih straneh."

Za zadnji uspeh Jennifer Lawrence je "kriva" prav drama Silver Linings Playbook, kjer igra prikupno, čudaško, zelo neposredno in s seksom obsedeno vdovo ob boku "bipolarnega" Bradleyja Cooperja.

Porast 40-letnic na seznamu
Bassil sicer opozarja, da preveč naslovnic in medijske pozornosti lahko tudi škodi - in ob tem izpostavlja resničnostno zvezdnico Kim Kardashian, ki je z 8. mesta padla kar za 90 mest.

Kakšnih večjih ovir pa ne predstavljajo zrelejša leta - tako na seznamu najdemo kar veliko število zvezdnic nad 40 let. "V zadnjih dveh, treh letih jih je vse več. Kot večina stvari v življenju se očitno tudi privlačnost podaljšuje v srednja leta ... Kdo ve? Mogoče bomo imeli čez 20 let na seznamu 60-letnice," meni Bassil. V skupini nad 40 tako najdemo prvo damo ZDA Michelle Obama ter igralki Lucy Liu in Rachel Weisz.

Lani so bralci AskMen za najbolj poželenja vredno izbrali 40-letno kolumbijsko igralko, zvezdo serije Sodobna družina Sofio Vergaro, ki je letos padla na 12. mesto.