Michael C. Hall se je po Dexterju zdaj obrnil k filmu - poleti prihaja v kinematografe drama Cold in July, v delu pa ima še triler I Fought the Law. Foto:
Michael C. Hall se je po Dexterju zdaj obrnil k filmu - poleti prihaja v kinematografe drama Cold in July, v delu pa ima še triler I Fought the Law. Foto:

"Ali mi je bil všeč? Mislim, da ga sploh nisem gledal," je v pogovoru za Daily Beast priznal 42-letni igralec. "Zdel se mi je naracijsko zadovoljiv - ni pa bil ravno slastno pikanten."

In kje se je pri seriji, ki je za mnoge proti koncu zvodenela, zalomilo? Hall to pripisuje dolžini TV-epopeje o forenzičnem strokovnjaku pri miamijski policiji, ki prosti čas preživlja kot serijski morilec. "Mislim, da je serija izgubila določen vrtilni moment, kar je logično, glede na to, kako dolgo samo jo snemali, koliko kapitala pripovedovanja zgodbe smo porabili in kako iztrošeni so že bili naši scenaristi," razlaga Hall.

Številne pohvale in nagrade
Vloga Dexterja Morgana je igralcu, ki se ga bodo slovenski gledalci spomnili tudi iz serije Pod rušo, prinesla pet nominacij za zlati globus (od tega ga je prejel enkrat) in pet nominacij za emmy. Poleg tega pa je serija sparčakala glavna igralca, Halla in Jennifer Carpenter (v Dexterju igrata brata in sestro), ki sta se poročila leta 2008, a se po treh letih zakona ločila.

Dexter se je po osmih sezonah iztekel septembra lani, Hall pa je takrat povedal, da oboževalci nenehno pristopajo k njemu in ga sprašujejo o koncu. "Povejo mi, zakaj se jim je zdel konec problematičen ali pa nezadovoljiv, spet drugi, ki se želijo ločiti od drugih, pravijo, kako zelo jim je bil všeč."

Slednji so nedvomno v manjšini, večina pa se jih strinja s TV-kritiki, ki so finale serije označili za "obupen", "neverjetno grozen" in "izdajstvo likov, ki smo jih poznali".