S Sarah Roemer sta pred oltar stopila januarja lani. Foto: Reuters
S Sarah Roemer sta pred oltar stopila januarja lani. Foto: Reuters

Kot soavtorica se mu je pridružila Heather Graham, zgodba pa sledi ameriškemu vojaku, ki potuje po Riu de Janeiru. "Navdih za American Drifter v bistvu izhaja iz mojih sanj," je igralec dejal za Us Weekly. "Zgodba se mi je odvrtela tako živo, da sem se počutil, kot da vse skupaj opazujem iz zraka. Ravno takrat sem iskal idejo za zgodbo, ki bo navdihnila tudi mlade, in to se mi je zdelo popolno."

"Kombinacija navdušenja nad avanturizmom in same lokacije predstavlja odlično izhodišče za roman, ki je nekakšna mešanica avanture, trilerja in ljubezenskega romana." Oboževalci bodo na knjigo morali čakati do 7. novembra prihodnje leto, ko bo dokončno izpiljena in na voljo tudi širšemu občinstvu.

Murray je izdal, da bo leto 2017 zanj pestro tudi na drugih področjih. Z ženo Sarah Roemer namreč pričakujeta drugega otroka. Svoje razmerje sta januarja lani skrivaj okronala s poroko, imata pa že 17-mesečnega sina.

Igralec je najbolj znan po vlogi v seriji One Tree Hill, kjer je kar devet sezon upodabljal Lucasa Scotta, v naslednjih mesecih pa ga bo mogoče videti tudi v nadaljevanki Million Dollar Quartet. "Družina popolnoma spremeni tvoj pogled na svet," je julija dejal za Entertainment Tonight. "Zame je bila to najboljša stvar, ki se mi je kadar koli zgodila. Ne gledaš več toliko nase, temveč vse delaš z namenom in željo, da bi to opazila družina in bila nate ponosna."