Alexander Wang ima pri 31 že lastni modni imperij, hkrati pa vodi ugledno pariško znamko Balenciaga. Foto: EPA
Alexander Wang ima pri 31 že lastni modni imperij, hkrati pa vodi ugledno pariško znamko Balenciaga. Foto: EPA
Diane von Furstenberg je bila že v sedemdesetih del newyorške kreativne scene. Foto: EPA

Lani sta modne barve na Timovih "top 100" zastopali Phoebe Philo, kreativna direktorica znamke Celine, in Natalie Massenet, ustanoviteljica luksuzne spletne trgovine z modo Net-A-Porter, letos pa sta ju zamenjala Wang in von Furstenbergova.

"Najbolj kul tip v modi"
31-letnega Wanga, sina tajvanskih priseljencev v Kalifornijo, je za Time opisala supermanekenka Karlie Kloss, ki ga je označila za "najbolj kul tipa v modi". Karlie dodaja, da je Alex "svoj imperij zgradil na dejstvu, da obožuje svoje delo in uživa v svoji industriji".

Poleg tega, da v New Yorku delujoči "modni čudežni deček" poleg lastne znamke, pod okriljem katere uspeva tudi dostopnejša linija T by Alexander Wang, kreativno vodi še pariško institucijo Balenciaga (tako vplivni položaji pri tako mladih letih so v modnem svetu prava redkost), je v minulem letu predstavil sodelovanje z verigo dostopne mode H & M in se približal širšim množicam.

"Delovna ženska in mati"
Diane von Fursteberg, ki je poleg mode dejavna tudi na dobrodelnem področju, je polaskala igralka Jessica Alba: "Je nenehen vir navdiha in nas vedno znova spomni na to, da na ženski ni nič videti lepše kot jasnost, pogum in prepričanost v svojo vizijo." Dodala je: "Dianino življenje je videti kot iz pravljice, krasila je naslovnice revij, portretiral jo je Warhol. A ne pozabimo, da je krojila lastno usodo. Je delovna ženska in mati."

Zdaj 68-letna nekdanja princesa Diane Fürstenberška (prvič je bila poročena s princem Egonom Fürstenberškim), ki se je rodila v Belgiji staršem judovskega rodu in je leta 2014 praznovala 40 let svoje ikonične obleke na preklop, je tudi predsednica Sveta modnih oblikovalcev Amerike.

Najvplivnejši Zemljan po izboru revije Time je sicer raper in podjetnik (in občasni modni oblikovalec) Kanye West, na seznamu pa je svoje mesto na ogorčenje mnogih dobila tudi njegova žena, resničnostna starleta Kim Kardashian.