Missonijev cikcakast vzorec bo krasil šest modelov superg. Foto: EPA
Missonijev cikcakast vzorec bo krasil šest modelov superg. Foto: EPA

Športni čevlji, ki so že zdaj dostopni v številnih barvah, bodo še ta mesec na prodaj tudi v različici z znamenitimi cikcakastimi vzorci, vendar le v omejeni količini. Cene se bodo gibale od 85 do 100 dolarjev, običajno pa so Missonijevi modeli hitro razprodani, nato pa se na eBayu prodajajo po precej višjih cenah. Fotografije čevljev, si lahko ogledate tukaj.

Allstarke veljajo za ene najbolj priljubljenih športnih copatov na svetu, ki so jih prvič izdelali leta 1917. V 50. letih so čevlje popularizirali rockabillyji, v 70. letih so jih za svoje vzeli punkrockerji, spet so oživele v 90. letih z vstajo grunge subkulture, danes pa ti platneni čevlji s plastično kapico uživajo kultni status. O priljubljenosti allstark govori tudi dejstvo, da je kar 60 odstotkov ljudi v ZDA imelo ali še vedno ima svoj par kultnih superg.

Precej manj je ljudi, ki ima doma katero izmed barvitih Missonijevih oblek, saj so cene teh precej visoke, je pa znamka toliko bolj priljubljena med bogatimi in slavnimi. Naklonjena ji je bila nekdanja prva dama ZDA Jackie Kennedy, rada pa jih nosi tudi vojvodinja Cambriška. Za obleke modne hiše, ki jo je leta 1953 ustanovil Ottavio Missoni, so značilne barvite obleke s cikcakastimi vzorci. V nekem pogovoru je Missoni, ki je veljal za skromnega in družabnega moškega, dejal, da so geometrični vzorci njegovih oblek posledica tega, "ker so imeli stroje, ki so lahko bili sposobni delati samo ravne črte".