Barvo tangerine tango je
Barvo tangerine tango je "posvojila" tudi brazilska supermanekenka Gisele Bündchen. Foto: EPA

Barva, ki so jo v družbi, ki se ukvarja z razvijanjem barv (slovi pa tudi po svojem katalogu barv, na katerega se sklicujejo vsi od arhitektov, notranjih oblikovalcev do modnih kreatorjev in kozmetičnih podjetij), poimenovali PANTONE® 17-1463 Tangerine Tango in je nekakšna mešanica oranžne in rdeče, bo po njihovem mnenju tista, po kateri bodo posegali tako modni kreatorji kot opremljevalci stanovanj in izdelovalci kozmetike.

Prefinjena, a dramatična in zapeljiva
V podjetju Pantone barvo tangerine tango opisuje kot živahno in obenem očarljivo: "Barva je prefinjena, sočasno pa tudi dramatična in zapeljiva. Tangerine Tango je oranžna, ki pa v sebi skriva ogromno globine," pojasnjuje glavna direktorica Pantonejeva inštituta za barve Leatrice Eiseman.

Ob tem v ameriškem podjetju barvo še dodatno opisujejo z občutki, ki jih barva v njih vzbuja: "Spominja na sijoče odtenke sončnega zahoda v kombinaciji z živahnostjo in adrenalinom prave rdeče ter prijaznostjo in toplino rumene. Skupaj tvorijo opazno, magnetično barvo, ki izžareva vročino in energijo."

Na modnih pistah jo je bilo že mogoče opaziti
Že zdaj je sicer jasno, da bo barva igrala pomembno vlogo v modnih smernicah za prihodnje leto, saj jo je kar nekaj velikih oblikovalskih imen oz. modnih hiš že vključilo v svoje modne kolekcije za pomlad in poletje, med njimi tudi Tommy Hilfiger ter modne hiše Acne, Alexander McQueen, Oscar de la Renta in Céline, poroča britanski časnik Telegraph.

Pantone je letos prvič združil moči s francoskim spletnim kozmetičnim velikanom Sephoro - skupaj sta ustvarila celotno kolekcijo senčil za veke, šmink, bleščil za ustnice, lakov za nohte in drugih ličil v omenjeni barvi - da bodo modne poznavalke lahko brez težav kombinirale svojo najnovejšo obleko v barvi tangerine tango z ujemajočimi se ličili.

Ne pozabite na stanovanje
Barva pa ne bo "in" samo v modni industriji, ampak tudi v industriji notranjega oblikovanja. V Pantoneju tako poudarjajo, da bodo stene, okrasne blazine, posteljna pregrinjala namizni prti, preproge in še kaj v barvi tangerine tango toplino doma "začinili", da bo vaše stanovanje pokalo od energije.