Bransonovi uslužbenci bodo po novem leteli v novih oblačilih. Foto: EPA
Bransonovi uslužbenci bodo po novem leteli v novih oblačilih. Foto: EPA

Tako Westwoodova kot predsednik letalske družbe Richard Branson vztrajata, da se ohranijo izvirni kroj in zaščitne linije. Poslovni par je prvi seznanil nekdanji mož Westwoodove Malcolm McLaren, ki je poznal Bransona od podpisa Sex Pistols z njegovo založniško hišo.

"Moja oblačila so imela vedno to značilnost, da so se prilagajala telesu. Pomagajo ti, da si videti bolj glamurozen in ženstven," je dejala Westwoodova. "Oblikujem stvari, ki pomagajo ljudem, da upajoče izrazijo svojo osebnost. Vedno skušam najti blago, ki je prijazno do okolja - in zaposleni na Virgin Atlanticu so upoštevali moje želje in poiskali ekološko prijaznejše tkanine," je še dodala oblikovalka.

Uniforme, ki bodo prvič na ogled julija, bodo izdelane iz recikliranih materialov, med njimi bo tudi poliestrski sukanec, ki je izdelan iz plastičnih steklenic in platna.

"Virgin Atlantic ima izdelano zunanjo podobo in ves čas si prizadevamo, da izzivamo standarde in izstopamo iz množice," je ob tem dejal Branson. Uniforme, ki jih zdaj še vedno nosijo njegovi uslužbenci, se niso spremenile že več kot deset let, in Branson je spoznal, da so jih drugi začeli že posnemati. Zato se je odločil za "avanturo" z Westwoodovo.