Žena britanskega princa Williama je po letu in pol spet oblekla obleko, ki je morala takrat romati naravnost v čistilnico. Foto: EPA
Žena britanskega princa Williama je po letu in pol spet oblekla obleko, ki je morala takrat romati naravnost v čistilnico. Foto: EPA

Večkrat smo že poročali, da Britanci zadovoljno podpirajo Katine odločitve, da se znova odloči za obleke in modne dodatke, ki jih je v javnosti že nosila, nič drugače pa ni bilo niti tokrat.

Ko je s svojim možem princem Williamom obiskala dobrodelno ustanovo Only Connect, ki skrbi za resocializacijo mladih prestopnikov, je iz avtomobila izstopila v obleki irske modne oblikovalke Orle Kiely, ki ji pravijo tudi "kraljica vzorcev".

Obleko očistila in spet oblekla
Novinarji so hitro ugotovili, da je Kate vzorčasto rjavo-kremasto obleko, ki jo je za manj kot 200 evrov kupila na razprodaji, nosila že februarja lani, ko je obiskala šolo umetnosti v Oxfordu.

A ne samo to - hitro so se spomnili, da je takrat tudi sama prijela za čopič na tečaju slikanja in bila tako zagreta, da je njena obleka končala pošteno popackana z barvo. Kate pa to ni zmotilo, dala jo je očistit ter jo po letu in pol spet oblekla, zraven pa se je odločila še za - prav tako že videne - rjave gležnjarje in črno torbico.

Če Kate nosi tvojo obleko ...
Lani se je Kate sicer odločila še za eno obleko Kieleyjeve - na marčevskem odprtju galerije Dulwich se je odločila za kovinsko sivo obleko iz kolekcije jesen/zima 2011, kar je sprožilo plaz naročil njenih oblačil. "Telefon je zvonil kot 'nor', ampak sezone je že bilo konec, zato na zalogi nismo imeli več toliko oblek," je takrat potožila oblikovalka.