Se Delevingnova popolnoma poslavlja od modnih stez? Foto: EPA
Se Delevingnova popolnoma poslavlja od modnih stez? Foto: EPA
Manekenka ne skriva svojih ambicij v svetu filma in glasbe. Foto: EPA

22-letna zvezdnica modnega sveta Cara Delevingne se je razšla s starimi delodajalci - modno agencijo Storm Models. Ob tem pa so se pojavila ugibanja, kaj bo njen naslednji korak.

Britanka ne skriva svojih igralskih ambicij, zato poznavalci pravijo, da bi bila to zanjo logična odločitev. Na začetku leta 2012 je odigrala manjšo vlogo v Anni Karenini, kar je pomenilo tudi odskočno desko v svet filma. Zdaj je v fazi postprodukcije pet filmov, v katerih se bo pojavila: Tulip Fever, London Fields, Paper Towns, Kids In Love in Pan.

Pred kratkim je začela snemati franšizo Suicide Squad, ki dviguje prah že v fazi snemanja (spomnimo: že sprememba pričeske igralca Jareda Leta za potrebe filma je obnorela družbene medije). Pred njo pa je projekt, ki ga bo režiral Luc Besson.

Z uspešno odigranimi malimi vlogami bi si lahko 22-letnica utrdila status v Hollywoodu in šla po sledeh uspešnih nekdanjih manekenk, danes igralk Rosie Huntington-Whitely in Gemme Ward. Zanjo je spodbuden tudi podatek, da sta bili nekoč manekenki tudi Charlize Theron in Cameron Diaz, a sta z uspešnimi predstavami v filmskih projektih popolnoma izgubili oznako "manekenka".

Če se ji slučajno zaprejo vrata v svetu filma, pa ima dobre možnosti, da uspe v glasbi, saj je tudi nadarjena bobnarka in pevka. Pred kratkim je nastopila ob boku Pharrella Williamsa na enem izmed dogodkov modnega imperija Chanel v Salzburgu. Pojavila pa se je tudi med koncertom Taylor Swift v Hyde Parku, ko je paradirala v družbi Kendall Jenner in Karlie Kloss pred več kot 65.000 obiskovalci.

Še vedno dobrodošla v svetu mode
Podobno kot Kate Moss je tudi Delevingnova posodila svoje ime oblikovalski hiši. To ni Topshop (kot je bilo v primeru Mossove), temveč za Mulberry. Prav tako pa lahko - podobno, kot so to storile v preteklosti Alessandra Ambrosio, Liberty Ross in Naomi Campbell - ponudi svoje usluge za sprehode po modnih stezah le izbranim blagovnim znamkam, so zapisali na spletnih straneh britanske revije Vogue.