Kate Moss in Naomi Campbell sta znova združili moči. Foto: Interview
Kate Moss in Naomi Campbell sta znova združili moči. Foto: Interview

Naomi in Kate na črno-beli fotografiji pozirata zgoraj brez. Medtem ko Naomi zakriva Katino oprsje, pa je oprsje temnopolte manekenke postavljeno na ogled. Manekenki sta pokazali, da imata še vedno kaj pokazati, pa čeprav sta že "veteranki" v svojem poslu - Kate jih šteje 38, Naomi pa 42.

Zapeljivi britanski manekenki, ki sta dejali, da se medsebojno spoštujeta in obožujeta, sta za revijo spregovorili tudi o svojih začetkih. V nevsakdanjem intervjuju sta manekenki neobremenjeno klepetali. Ob "babjem čveku" je Kate Naomi tako povedala: "Brala sem, da je bil tvoj prvi javni nastop v videu Boba Marleyja." Naomi je odgovorila: "Res je. Mislim, da sem imela sedem let. Bil je tako postaven moški. Spomnim se, da sem začela jokati, ko sem videla njegove 'drede', saj sem mislila, da so črvi. Ampak bil je zelo, zelo prijazen."

Naomi in Kate sta se pogovarjali tudi o rasizmu v modnem poslu. Kate je tako vprašala Naomi, ali se še vedno bojuje za enakopravnost v modi: "Počutila sem se ... Ne bi rekla, da je beseda bitka prava, ampak zagotovo sem čutila, da se moram boriti za nekaj. Čutila sem, da moram početi to, kar sem, za svojo raso in za ozaveščanje ljudi."

42-letna manekenka je pokomentirala lanski oglas za čokolado znamke Cadbury, katere slogan je bil "Umakni se Naomi, nova diva je v mestu". "To je strašno, da te opišejo kot čokolado, ne le zame, ampak za vse črne ženske in črne ljudi. Ne vidim niti kančka humorja v tem, to je žaljivo in boleče," je dejala.