Iz otroške kolekcije D & G. Foto: D & G
Iz otroške kolekcije D & G. Foto: D & G
Vpogled v Lanvinovo otroško kolekcijo. Foto: Lanvin

"Nisem kaj dosti vedel o tem svetu, a Domenicov brat ima tri otroke, stare od dve do šest let," je povedal Gabbana.
"Kolekcija je zasnovana kot nadaljnja širitev sveta Dolce & Gabbane, v smislu produkta, dizajna, ročne obrti, funkcije in pozicioniranja. To je poklon Italiji in naši tradiciji. Je del naše kulture in označuje enega najpomembnejših trenutkov v naših življenjih."

Kolekcija bo vključevala oblačila za čez dan, spodnje perilo, kopalke, modne dodatke in obutev. Izpostaviti velja lila oblekico z bleščicami, mini smoking z metuljčkom, tvidaste suknjiče, pa tudi baročno navdahnjen dizajn na oblekah, prekritih z angelčki in cvetličnimi vzorci ter svilenimi bluzami, obrobljenimi s čipko.

Na prvem mestu praktičnost?
A čeprav je kolekcija luksuzna, tako Domenico Dolce kot Stefano Gabbana vztrajata, da sta bila pri kreiranju osredotočena predvsem na praktičnost. "Opravila sva razgovore z mamami, ker mora biti kolekcija praktična," je povedal Dolce za WWD.
"Veliko sva se naučila, veliko detajlov. Denimo, bolje je imeti pajacke brez rokavov in svobodo gibanja - otroci se nočejo počutiti preveč omejene."

Italijanska modna znamka pri svoji novosti sledi takim luksuznim znamkam, kot so Gucci, Lanvin in Diane von Furstenberg, ki so vsi že lansirali svoje linije otroških oblačil.