Na Ljubljanskem gradu so predstavili nove smernice za jesen in zimo. Foto: Organizator
Na Ljubljanskem gradu so predstavili nove smernice za jesen in zimo. Foto: Organizator

Manekenke in manekeni na Ljubljanskem gradu so sinoči pokazali, da bo Pekovo novo kolekcijo jesen-zima krasila raznolikost oblik kopit, materialov, vzorcev in udobnost modelov. Med salonarji je prevladovala umirjena eleganca v modnih barvnih tonih črne, bordo rdeče in vijola barve. Izstopajo izrezi in minimalistični dodatki, preoblečene pete in usnjeni materiali. Čevlje dopolnjuje kolekcija torbic, kjer so preprosti kroji in umirjeni toni.

Predstavili so tudi elegantnejšo različico balerink na tri centimetrski peti za vsakdanjo nošo. V kolekciji se gležnjarji predstavljajo na vseh višinah pet in v različnih oblikah kopit. Še vedno pa ponujajo modele za širša stopala.

Vračajo se tudi nizki gležnjarji v slogu dr. Martensa in seveda nepogrešljivi škornji: od elegantnih na višji desetcentimetrski peti (in kamenčki Swarowski) do udobnejših in toplejših modelov z modnim semiš-krokomaterialom.

Tudi pri moških modelih je bil v osredju skupni imenovalec udobje. Ob detajlih, kot so kovinski dodatki, brušen material in usnje.

Več pa si lahko pogledate spodaj.