Obiskovalci imajo kaj videti. Foto: EPA
Obiskovalci imajo kaj videti. Foto: EPA

"Na tej modni stezi ne gre le za to, katero modno znamko nosite, ampak tudi za to, kako malo nosite ... " se glasi reklamni slogan za modni teden, ki se je začel v četrtek. Modni poznavalci pričakujejo predvsem veliko čipke, usnja in najlona, ki bo zakrival le najintimnejše dele kože. Prvi sta se predstavili znamki Bettie Page in Dita Von Teese - ta je najbolj znana erotična in burleskna plesalka na svetu, zato ni presenetljivo, da so tudi "njeni" modeli na stezi uprizorili pravi nastop, ne le sprehod.

Na tem tednu mode, ki je nekakšen uvod v mnogo večji splošni newyorški teden mode, ki bo potekal septembra, se predstavljajo tako še neznani oblikovalci kot morda najbolj slavno ime za spodnje perilo, Victoria's Secret, ki je znano po precej izzivalnih kostumih, njegove manekenke pa sodijo med najbolj znane obraze.

Prireditelji se hvalijo, da gre celo za največjo predstavitev novih kolekcij spodnjega perila na svetu. Obiskovalci bodo lahko videli tudi najnovejši tehnološki modrček iz Japonske in spodnje hlačke, ki jih skupaj drži trakec iz 24-karatnega zlata. A teh fotografij še ni na voljo, zato si za zdaj lahko ogledate modno revijo znamke Bettie Page in Dita Von Teese.