Mednarodno razstavo Identiteta so odprli z modno revijo. Foto: Helena Milost
Mednarodno razstavo Identiteta so odprli z modno revijo. Foto: Helena Milost
Identiteta postaja ena od ključnih festivalskih stalnic Meseca oblikovanja z vizijo, da postane eden vplivnejših modnih dogodkov na področju jugovzhodne Evrope. Foto: Helena Milost

Takrat se bo namreč končal 11. mesec oblikovanja, na katerem je bil drugi dan namenjen modi in modnemu oblikovanju.

Tokrat je vse minilo v znamenju modnega projekta Identiteta, ki je sestavljen iz dveh delov, in sicer modne revije ob odprtju in razstave na krojaških torzih. Prvi del je potekal včeraj, spodaj pa si lahko pogledate fotografije z dogodka.

"Projekt Identiteta se odmika od ustaljenih, z modo povezanih formatov. Ne usmerja se v komercialne vode modnega sektorja, ampak daje prednost raziskovanju svobode izražanja. Gre za ustvarjalni eksperiment, znotraj katerega tako uveljavljene modne blagovne znamke kot mladi modni upi s sebi lastnim oblikovalskim izrazom ustvarijo obleke, ki jim je skupen en sam osnovni kroj. En kroj za mnogo interpretacij je neodvisni koncept, ki bi z veliko mero vztrajnosti in doslednim kuriranjem skozi leta zmogel Ljubljano postaviti na vidno mesto evropskega modnega dogajanja. V tej smeri vidiva razvoj butične zgodbe v butični Ljubljani," sta pred začetkom letošnje Identitete povedala njena kuratorja Eric Maj Potočnik in Matjaž Plošinjak.

Na letošnji Identiteti sodelujejo: Adam Jones iz Velike Britanije, Ana Ljubinković iz Srbije, Asa Kazingmei iz Indije, Assaad Awad iz Španije, Čisung Ihn iz Japonske, Cliché iz Slovenije, D'Ora Tokai iz Monaka, David Bacali iz Slovenije, Divka iz Japonske, Emre Tamer iz Avstrije in Turčije, Halina Mrožek iz Poljske, Je suis belle iz Madžarske, Little Shilpa iz Indije, Ljiljana Majkić iz Bosne in Hercegovine, Ludus iz Makedonije, Marius Janusauskas iz Belgije, Martinez Lierah iz Francije, Višaraviš iz Tajske.