Manekenke so se sprehodile po
Manekenke so se sprehodile po "pisti", speljani okoli barskih stolčkov in usnjenih separejev. Foto: EPA

V "Brasserie Gabrielle", pivnici v slogu Coco Chanel z barskimi stolčki in separeji v rdečem usnju, je po meri opravljen postavni točaj (Lagerfeldova muza Baptiste Giabiconi) za zajtrk stregel šampanjec, maslene rogljičke in kavice, ki so jih za razpostavljenimi mizami srebale tudi mične manekenke po opravljenem delu.

Med gledalci revije so bili tudi številni zvezdniški oboževalci prestižne francoske modne znamke, kot so Florence Welch, Anna Wintour, Mario Testino in Kris Jenner, ki je na reviji v sklopu pariškega tedna mode spodbujala svojo hčer Kendall.

Cara ponovno na čelu
Revijo je odprla in zaprla 22-letna Cara, ki so ji v ta namen vizažisti še poudarili močne obrvi, ki so postale njen zaščitni znak, med modeli na pisti pa so bile še Sasha Pivovarova, Lily Donaldson, Joan Smalls in Soo Joo Park. Za Delevignovo je bil to eden redkih nastopov na modnih pistah in prvi na letošnjem tednu mode. Nazadnje se je sprehajala decembra za Lagerfelda na njegovi Chanelovi reviji v Salzburgu.

Chanelova jesensko-zimska kolekcija se ni dramatično odmaknila od že preverjenih kosov te znamke - tako smo videli veliko klasičnega tvida, dvodelnih kostimov, prosojnih črnih oblekic in črno-belih kombinacij.

81-letni Lagerfeld, ki je na čelu Chanela že od leta 1983, sicer slovi po svojih teatralnih revijah, pri katerih prizorišče preuredi v veličastno kuliso, od luksuzne veleblagovnice do podvodnega kraljestva in morja ledenih gor.