Nina je dejala, da je s to revijo dosegla tisto, kar si je zastavila. Foto: Matevž Paternoster
Nina je dejala, da je s to revijo dosegla tisto, kar si je zastavila. Foto: Matevž Paternoster
Modna revija Ellement
V Stožice sta prišla tudi Aljoša Bagola, kreativni direktor Pristopa, in njegova Iva Kranjc. Foto: Petra Nuzdorfer
Nina Šušnjara predstavila Ellement

Da, revija mlade slovenske modne oblikovalke, ki je predstavila svojo drugo kolekcijo Ellement, se je dogajala v garaži, natančneje na parkirišču pod Športnim parkom Stožice. Na dogodku ni bilo nič prepuščeno naključju. Obiskovalce, ki se jih je nagnetlo precej več, kot je bilo prostora na sedežih - ime Šušnjara je očitno postalo vroče blago na slovenski estradi - so pozdravile hostese v belih varilskih kombinezonih.

Prve vrste so zasedala zveneča imena s slovenskega modnega in estradnega prizorišča, kot so "modna mačka" Irena Lušičić, modna urednica Hermina Kovačič, misica, pevka in tv-voditeljica Nina Osenar, arhitekt Boštjan Vuga, misica in pevka Sanja Grohar s spremljevalcem Samijem, lepotica Lucija Gubenšek ...

Nasprotje med grobim in ženstvenim
In nato se je začelo: brez izjeme rdečelase dolgonoge lepotice z bujnimi "grivami" so se ob spremljavi trendovske glasbe (revijo je - gotovo ne po naključju - odprl remiks pesmi You Got The Love zasedbe The XX, ki je zaprl lansko revijo Retrospektiva, sledili so LCD Soundsystem, Hurts ...) sprehodile po brvi sredi betonske garaže v najnovejših kreacijah Nine Šušnjara, na katere delo prisegajo številni slovenski znani obrazi, pa tudi navadne smrtnice, ki si omislijo kak prestižnejši kos za v svojo garderobno omaro. Revijo je zaznamovalo nasprotje med elementoma grobega, ki so ga ponazarjali betonski stebri in varilci (poleg hostes so v vlogi varilcev v belih kombinezonih na reviji nastopili tudi moški), in ženstvenosti, ki so ga zastopale kreacije. Prav iz elementa ženstvenosti izvira tudi ime kolekcije, kot lahko preberete v nadaljevanju.

V priloženem videoposnetku si oglejte nekaj utrinkov z modne revije.
Med kreacijami, predstavljenimi na brvi, so nam najbolj v oči padle prepoznavne svilene Šušnjarine obleke - predvsem tista v barvi sivke -, pa novosti, kot so hlačni kombinezoni in hlače z visokim pasom. Pri barvah je izstopala oker, ki so se ji odlično podali rdeči lasje manekenk. Novo je oblikovalkino poigravanje s plastiko oziroma polivinilom, tako da med kosi iz kolekcije najdemo celo prozorne hlače iz polivinila in obleko iz tega materiala, ki je tudi zaprla revijo.

Nina je po reviji povedala: "Če že po lanski reviji nisem čisto dojela, da je za mano, ne vem, kaj naj rečem letos. Presrečna sem, da sem znova lahko pokazala, kaj znam, in po odzivih in temperaturi v dvorani sodeč lahko rečem, da sem dosegla tisto, kar sem si zastavila. Obenem se zahvaljujem vsem, ki me na moji poti ustvarjanja spremljajo in podpirajo. In vsem tistim, ki s svojim trudom, delom ali le lepimi željami prispevajo svoj element k celoti. Zaradi takšnih ljudi sledim svojim sanjam in vanje verjamem!"

Po osrednjem modnem dogodku se je nadaljevalo druženje ob šampanjcu in klepetu, med katerim smo opazili še druge znane obraze s slovenskega družabnega prizorišča poleg prej naštetih: nerazdružljiva sta bila manekenka Karin Škufca in Jakob Kapus, med najbolj modne pare večera gotovo lahko uvrstimo kreativca Aljošo Bagolo in igralko Ivo Kranjc (pozdravit ju je prišla tudi nekdanja spremljevalka Bagole Katarina Čas), tam so bili tudi stilistka in modna novinarka Danaja Vegelj, igralka Ajda Smrekar, nekdanja mis universe Nataša Pinoza, modni oblikovalec Matevž Faganel, manekenka in vodja manekenske agencije Maja Raspopovič, fotograf Matjaž Tančič ...

Interier kot pomemben element Ellementa
Prva kolekcija Šušnjare Retrospektiva je bila uspešnica - kot pravi, je prodala večino kosov - in po odzivih sodeč, bo tako tudi s kolekcijo Ellement, o kateri je pred kratkim v MMC-jevem intervjuju povedala: "Združila sem različne geometrične vzorce in elemente interierja, kot je pohištvo iz pleksistekla in kovin, ter ženstvenost, zato se kolekcija imenuje Ellement. Beseda "elle" namreč v francoščini pomeni ženska. Ime Ellement res popolno zajema vse, kar hočem povedati, saj bo kolekcija hkrati odločna in močna, obenem pa še vedno ženstvena. Vem, da se bodo vse moje kolekcije med seboj prepletale, se nadgrajevale in dopolnjevale, vedno bo mogoče čutiti neko rdečo nit. " Šušnjara ostaja zvesta 60. in 70. letom, ker jo to obdobje osebno navdihuje, poleg črpanja zamisli iz Retrospektive pa je torej prišel nov navdih: interier.

Foto: Matevž Paternoster, Klemen Razinger in Petra Nuzdorfer

Nina Šušnjara predstavila Ellement