Ne, to ni bil čisto navaden padec modela na brvi, ampak del Mandićevega nastopa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer Foto:
Ne, to ni bil čisto navaden padec modela na brvi, ampak del Mandićevega nastopa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer Foto:

a se je sprehodil tudi maneken presenečenja …

Mišljen, ki deluje pod znamko Miro design, se je tokrat predstavil v malce manj ekscentrični podobi kot sicer, je pa zato za nekaj bizarnosti poskrbel opis ozadja njegove kolekcije s čipko kot rdečo nitjo: "Kolekcija se sprašuje o usodi Marije Magdalene in primerja življenje sodobnih prostitutk, tistih luksuznih na eni strani ter bolnih, zavrženih in izkoriščenih na drugi strani."

Pri znamki SofiaNogard so se tokrat odločili za igro kontrastov. Oblikovalski tandem je povedal po reviji, da sta se podala na potovanje v bistvo domišljijske ženske v imenu znamke. Ta je nekakšna večplastna osebnost, hkrati nežna in ostra, topla in hladna, ženstvena in odločna, razigrana in resna …

Tanjo Zorn je navdihovala slikarska tehnika chiaroscuro, torej igra senc med svetlobo in temo, svojevrsten vrhunec revije pa je prišel z Niti Niti, saj je med novodobne "jetije" v grobih in prvinskih pleteninah naravnih tonov oblikovalka Simona Muc poslala igralca Marka Mandiča. Prav fotografija Mandiča v kreaciji Niti Niti, ki jo je posnel Saša Hess, s tematiko boja za preživetje v ekstremnih razmerah je bila navdih za celotno kolekcijo, ki so jo modni poznavalci večinoma pohvalili.

Poleg Mucove se je izmed peterice najbolje odrezala Alice Bossman, predstavnica mlajše oblikovalske generacije, ki je nadgradila svoje prejšnje delo, tudi tokrat jo je navdihovala arhitektura. Predstavila je v celoti smetanasto belo kolekcijo z vodilom konstrukcija/dekonstrukcija.