Penelope Cruz na podelitvi nagrad goya. Foto: EPA/Reuters
Penelope Cruz na podelitvi nagrad goya. Foto: EPA/Reuters
Penelope Cruz
Penelope Cruz v obleki Oscarja de la Rente. Foto: EPA/Reuters

Največ pozornosti so pritegnile pripadnice nežnejšega spola, daleč največ fotografov pa se je gnetlo okoli Penelope Cruz.

Penelope, ena izmed podeljevalk nagrad, ne velja le za eno najuspešnejših španskih igralk vseh časov, redno se uvršča tudi na seznam najbolje oblečenih igralk na domačih in ameriških tleh. S svojo izbiro je španske modne kritike navdušila tudi na včerajšnji podelitvi nagrad goya. Za podelitev je izbrala obleko modne hiše Oscar de la Renta, znamki tako ostaja zvesta tudi po smrti ustanovitelja znamke.

Penelope je na podelitvi nagrad izročila najprestižnejšo nagrado za najboljši film, koliko igralko cenijo v njeni domovini, pa je napol v šali, napol zares povedal igralec Dani Rovira: "Ne vem, ali se zavedaš, kako pomembna si v tej državi, Penelope. Ko obiščeš Segovio, si celo akvadukt zahoče fotografirati s Penelope Cruz."

Ljubljenka filmskega režiserja Pedra Almodovarja se je za vedno zapisala v zgodovino španskega filma s tem, ko je postala prva Španka z oskarjem v roki. Kipec je prejela leta 2009 za najboljšo stransko vlogo v filmu Vicky Cristina Barcelona Woodyja Allena.

V ženski kategoriji je glavno nagrado - goyo za najboljšo žensko vlogo v filmu Magical Girl, odnesla igralka Barbara Lennie, ki je zablestela tudi s svojo modno izbiro - belo Cavallijevo obleko.

V obleki Oscarja de la Rente je zažarela tudi Ana Barros, modni kritiki so pohvalili Nieves Alvarez v obleki znamke Stephane Rolland, Blanco Romero v obleki Dolce & Gabbana, Toni Acosta je izbrala obleko oblikovalke Alicie Ruede, Blanca Suarez pa je "stavila" na obleko Zuhaira Murada ...

Fotoutrinke z rdeče preproge si lahko pogledate spodaj. Katera latinolepotica je po vašem mnenju zadela v polno s svojo toaleto?