Kolekcijo Kardia si lahko ogledate do 17. novembra. Foto: Matic Kremžar
Kolekcijo Kardia si lahko ogledate do 17. novembra. Foto: Matic Kremžar

To je znamka Susnyara premierno predstavila na newyorškem tednu mode za neodvisne oblikovalce, ki je potekal vzporedno z glavnim tednom mode, zdaj pa si jo lahko ogledajo vsi slovenski modni navdušenci.

Kolekcijo Kardia in razstavo Aft'r New York si lahko pogledate vse do 17. novembra v prostorih Situle.

Kardia v New Yorku
Ena najbolj priljubljenih slovenskih modnih oblikovalk Nina Šušnjara se je odločila svoje delo predstaviti v New Yorku. Z ekipo, ki stoji za znamko Susnyara, so tako ustvarili kolekcijo Kardia.

Nina je v intervjuju za MMC pred odhodom v New York razkrila, kaj se skriva za kolekcijo: "Glavna inspiracija za kolekcijo je bila zgodba znamke in tega, kako se je znamka na novo postavljala, torej novo življenje, nov začetek. Ženska, ki nosi kolekcijo Kardia, se je na novo rodila, se na novo spoznava in ko obleče vse kose, se pozna, je močna in je pripravljena na svet. To je glavna zgodba kolekcije, ki ponazarja tudi mene osebno. Seveda se na poti opečeš, spoznaš bolečine, strahove in jezo, a ko daš vse to čez, si drugačen človek, malo bolj izčiščen in dodelan. To je torej moja prva "nova" modna zgodba, s katero sem hotela začeti na začetku, povedati, kaj stoji za tem, z naslednjimi kolekcijami pa se bomo spuščali v bolj podrobne zgodbe in inspiracije."

Fotoutrinke z odprtja razstave si lahko pogledate spodaj.