Rosie je že nekaj let med najbolj iskanimi manekenkami na svetu. Foto: EPA
Rosie je že nekaj let med najbolj iskanimi manekenkami na svetu. Foto: EPA
Rosie Huntington-Whiteley
Ni treba poudarjati, da se Rosie ponaša s popolnim telesom ... Foto: EPA

Rjavolasa Rosie, ki prihaja iz britanske pokrajine Devon, se je v sam vrh svetovne mode prebila, ko jo je uveljavljena znamka spodnjega perila Victoria's Secret sprejela med svoje "angelčke". Manekensko kariero je sicer začela pri rosnih 16 letih, "angelček", ki reklamira spodnje hlačke, modrčke, pižame ter oblačila za prosti čas, pa je bila med letoma 2009 in 2011.

Megan prevzela Transformerje in naziv najbolj privlačne
Sledila je donosna reklamna kampanja za modno hišo Burberry, nato pa se je odvil že tolikokrat videni scenarij - Rosie je postala še ena manekenka, ki jo je zamikalo filmsko platno. Leta 2011 je tako na presenečenje mnogih zamenjala Megan Fox in se pojavila v tretjem delu znanstvenofantastične akcije Transformerji, igralske kariere pa se še vedno drži, saj jo bo prihodnje leto mogoče videti tudi v novem filmu o Pobesnelem Maxu, ki bo imel naslov Mad Max: Fury Road.

Vsi želijo "nositi" Rosie
K njenim "zadolžitvam" lahko prištejemo tudi oblikovanje, kar je v modnem svetu pogosta zgodba, saj želi mnogo manekenk zamenjati stran in se preizkusiti še v kreiranju oblačil. Rosie se je namreč povezala z britansko trgovsko verigo Marks & Spencer, v kateri ponuja svojo kolekcijo spodnjega perila Rosie for Autograph. Ko so izdelki avgusta lani prišli na prodajne police, so bili v hipu razprodani, postali so celo najhitreje prodajana kolekcija spodnjega perila vseh časov v Britaniji. Sodelovanje še traja, pred dnevi je lepotica predstavila svoje nove kreacije.

Funti se nabirajo na računu
Ko seštejemo "ena plus ena", nam hitro postane jasno, da ima Rosie od vsega tega tudi veliko finančno korist. Zato ne preseneča podatek, da se je uvrstila na seznam najbogatejših Britancev, ki še niso dopolnili 30 let. Manekenka se je znašla na 27. mestu, v svoji karieri pa je zaslužila že visok znesek 6,6 milijona evrov. Mimogrede, na prvo mesto te lestvice se uvršča glasbena zasedba One Direction (njihovo premoženje znaša kar 70 milijonov evrov), sledita pa igralca Daniel Radcliffe in Robert Pattinson. Na lestvici je Rosie edina manekenka.

Jason je od nje kar 20 let starejši
In čeprav jo je revija Maxim razglasila za "najbolj seksi žensko na svetu", se te oznake otepa (roko na srce pa vseeno, podobno kot druge slavne manekenke, na spletnih omrežjih pogosto objavlja svoje razgaljene fotografije, s katerim buri domišljijo). "To je povsem subjektivna oznaka, zato ji ne posvečam veliko pozornosti. Nikakor se ne počutim kot sekssimbol. Te besede ne jemljem preveč resno, razumem pa, da sodi k moji javni podobi."

Kakšna je, ko se fotoaparati in kamere postavijo v kot in ko si odstrani kup ličil, pa najbolje ve njen izbranec, hollywoodski igralec, 46-letni Jason Statham. Plešastega igralca smo lahko videli v nekaterih filmih režiserja Guya Ritchieja, kot sta Pljuni in jo stisni ter Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki, pojavil pa se je tudi v filmih Plačanci, Italijanska misija in Prenašalec. Z Rosie sta skupaj leto in pol in čeprav se občasno pojavijo govorice o njunem razhodu, Britanka še vedno živi z njim v Los Angelesu. Zanimivo, pred Rosie je bil Jason kar sedem let v razmerju s še eno znano britansko lepotico, prav tako manekenko in igralko, Kelly Brook.

Nekaj fotografij prelestne Rosie si oglejte v spodnji galeriji.