Konec revije je minil kot začetek - v španskem slogu. Foto: Reuters
Konec revije je minil kot začetek - v španskem slogu. Foto: Reuters
Dolce & Gabbana
Do srede bo v Milanu potekal še moški teden mode. Foto: Reuters

Za rdečo nit sta si legendarna oblikovalca zamislila čas med letoma 1516 in 1713, ko je bila Sicilija pod močnim španskim vplivom. Prevladujoče barve so bile tri - bela, črna in rdeča, manjkalo pa ni kril v slogu flamenka, drobnih detajlov iz bikoborb, pikastih oblek, tesnih jaken z zakovicami in vročih hlačk z visokim pasom. Poseben dodatek so bili tudi okrašeni kovčki v rokah manekenk, ki so nosile lutke, oblečene prav tako, kot so bile same.

Za veliki finale se je več kot 60 manekenk, ki jih je za nastop na modni reviji izbralo ostro oko dvojca, skupaj sprehodilo pred množico fotografov in povabljencev. Vse so bile enako naličene, pričeske s prečo na sredini so imele spete nazaj, veliko jih je imelo v laseh tudi vrtnico. V beli srajci in rdečih vročih hlačkah z visokim pasom so si bile podobne kot jajce jajcu.

A ena med njimi je bila še posebej iskana. 18-letna Američanka Kendall Jenner, pripadnica klana Kardashian (njene polsestre so Kourtney, Kim, Khloé, ki so zvezde stalnice družabnih dogodkov po vsem svetu), ki ji je v zadnjem času uspel bliskovit vzpon med najbolj iskane manekenke na svetu. Pred tem se je pojavila tudi na tednu mode v New Yorku, kjer so jo menda nekatere manekenke zasmehovale in ji v pijačo podtaknile tudi cigaretne ogorke, saj jim ni bilo prav, da je na tako hiter in lahek način prišla na najpomembnejše modne revije leta.

A kar koli si že druge manekenke mislijo o Kendall, jasno je, da je v hipu postala ljubljenka oblikovalcev. V Milanu - to je bilo že njeno peto sodelovanje s hišo Dolce & Gabbana - je v zaključnem sprehodu imela osrednje mesto - hodila je v prvi vrsti in povsem na sredini, česar seveda po reviji na družbenih omrežjih ni pozabila omeniti niti sama ...

Žensko in moško kolekcijo Dolce & Gabbana za pomlad in poletje 2015, kot je bila predstavljena v Milanu, si oglejte spodaj.