Inovativno ličenje, pri katerem se ne uporabljajo ličila. Foto: face-lace.com
Inovativno ličenje, pri katerem se ne uporabljajo ličila. Foto: face-lace.com

Kanadčanka, ki je sodelovala z zvezdniki, kot sta Annie Lennox in David Bowie, je poskrbela za malo revolucijo v svetu ličil, ki tudi neveščim uporabnikom omogoči, da s hitrim postopkom na svojem obrazu pričarajo neverjeten make up, poroča Daily Mail.

"Z obraznimi nalepkami lahko vsak ustvari make up kot profesionalec," je dejala Phyllis, ki je znana po svojem drznem slogu ličenja. Uporaba obraznih nalepk je zelo preprosta, opisuje umetnica. Kot že samo ime pove, gre za nalepke, ki jih le pritrdimo na veke ali kateri drug del obraza. Na voljo so v različnih velikostih in oblikah, od majhnih za nad oči do takšnih, ki prekrivajo cel obraz. Cohenova uporabnikom priporoča, da si jih s kombinacijami in škarjami priredijo po svojem okusu.

Ideja o nalepkah izvira iz 80., ko je Phyllis na modni reviji Zandre Rhodes manekenke "naličila" z izrezki iz tekstila in korald. Po več kot 20 letih pa je ta ideja dobila bolj praktično podobo - v obliki nalepk, ki jih uporabnik lahko hitro in enostavno namesti na obraz. Tudi to inovativno ličenje je umetnica predstavila na modni reviji. Na londonskem tednu mode je naličila manekenke, ki so predstavljale kreacije Corrie Nielsen.

Poleg tega, da so nalepke, ki stanejo okoli 20 evrov, enostavne za uporabo, je njihova prednost še, da so namenjene večkratni uporabi.