Velike modne ikone mislijo podobno? Na fotografiji Natasha Bedingfield, Taylor Swift, Jennifer Lopez, Solange Knowles in Keltie Colleen. Foto: EPA
Velike modne ikone mislijo podobno? Na fotografiji Natasha Bedingfield, Taylor Swift, Jennifer Lopez, Solange Knowles in Keltie Colleen. Foto: EPA
Al Walser
Majhen korak za Al Walserja, velik za ...? Foto: EPA
Katy Perry
Brez dekoltejev ni šlo. Foto: Reuters

Televizijska postaja CBS je namreč vsem zvezdnikom in zvezdnicam, ki so se udeležili podelitve nagrad grammy, poslala sporočilo, v katerem je zahtevala, naj se na prireditvi pojavijo v primernih oblačilih. "Prosimo vas, da pokrijete vse dele telesa, da ne kažete zadnjic, prsnih bradavičk in genitalij. Obleka, ki preveč razkriva, ni sprejemljiva," so zapisali pri CBS-u.

Kljub temu da ni bilo nobenih okvar garderobe, so zvezde pokazale svoje zobe opozorilom. Med večje "kršilce" poleg J.Lo štejejo tudi dobitnico nagrade za posnetek leta Kimbro, ki je nosila bleščečo obleko s pokrivno plastjo v barvi kože. "Strinjam se s pravili oblačenja," je dejala pevka na rdeči preprogi. Ameriška pevka Katy Perry je navkljub opozorilu kazala svoje oprsje, medtem ko se je Beyoncé zakrila v črno-bel kostim. Rihanna pa je stavila na elegantno rdečo večerno obleko.

Še najbolj se je ob tem zabaval pevec LMFAO RedFoo, ki si je privoščil razkazovanje svojih nog. "Nisem smel obleči svojih kopalk, pa sem se oblekel v obleko," se je šalil na rdeči preprogi. Adele je klasično črnino, v kateri smo jo vajeni na rdečih preprogah, zamenjala za barve in čipko (ki je nasploh prevladovala pri nežnejših predstavnicah). Toda mnogi so njeno opravo ocenili za malo preveč konservativno.

Pri moških predstavnikih so nasploh prevladovali smokingi v mornarsko modri barvi in metuljčki namesto kravat. Največja anomalija med enakimi je bil Švicar Al Walser, ki je na rdečo preprogo prikorakal v skafandru.

Nekatere najbolj zanimive kreacije večera si lahko ogledate spodaj (foto: EPA in Reuters).