Lily-Rose Depp gre po maminih stopinjah: tudi Vanessa Paradis je muza Karla Lagerfelda. Foto: EPA
Lily-Rose Depp gre po maminih stopinjah: tudi Vanessa Paradis je muza Karla Lagerfelda. Foto: EPA
Grand Palais je z nešteto ogledalci spominjala na stopnišče ateljeja Coco Chanel na 31 Rue Cambon. Foto: Reuters

Hči hollywoodskega zvezdnika Johnnyja Deppa in francoske pevke Vanesse Paradis se je po brvi sprehodila v nežno rožnati toaleti, pokriti s puhastimi volančki, na koncu pa se občinstvu priklonila z roko v roki z glavnim možem Chanela, modnim gurujem Karlom Lagerfeldom.

Da ima "cesar Karl" pri izbiri svoje mlade neveste srečno roko, dokazuje seznam imen deklet, ki jih je v razkošne poročne toalete oblekel v zadnjih treh desetletjih, med njimi so bile tudi Claudia Schiffer, Devon Aoki, Linda Evangelista in Cara Delevingne.

Lily-Rose, ki ima poleg manekenskih tudi igralske ambicije, je že decembra nastopila na posebni reviji, ki slavi mojstrstvo slovite modne hiše, bila pa je tudi obraz kampanje za njihova sončna očala in je ambasadorka dišave Chanel No. 5 L'eau.

Lagerfeld je že od nekdaj naklonjen njeni mami Vanessi, svoji dolgoletni muzi, ki pa je bila na tokratni reviji v pariški Grand Palais zgolj v vlogi ponosne mame - ko jo je Lily-Rose zagledala v prvi vrsti, so se ji iz resnega in osredotočenega manekenskega pogleda usta razlezla v nasmešek.

V prvih vrstah je bilo tokrat manj starlet kot sicer, saj si je Karl baje želel, da bi bila pozornost usmerjena v obleke same - tako ni šlo mimo nas, da se je, v skladu z oživitvijo 80. let, vrnil klasičen Chanelov damski kostim v pastelni barvni paleti, bolj razkošne kreacije pa so se "bahale" z bleščicami in perjem -, sta se pa po brvi sprehodili tudi vroči Kendall Jenner in Bella Hadid, v naboru modelov ni manjkala niti Lindsey Wixson.

Že kmalu se bodo razkošne toalete v malce ali precej predelanih različicah, preselile na rdeče preproge, ki jih v naslednjih tednih ne bo manjkalo, vrhunec pa bodo Oskarji, ki jih bodo podelili v noči s 26. na 27. februar.