Moda
(5)
Koledar, ki ga bo letos krasila tudi znana manekenka Gigi Hadid, vsako leto natisnejo v zgolj nekaj tisoč izvodih. Foto: EPA

Dodaj v

Gigi Hadid zvezda prihajajočega Pirellijevega koledarja

Prihodnje leto štiri Pirellijeva dekleta
26. julij 2018 ob 08:27
New York - MMC RTV SLO

Pri Pirelliju so razkrili, kdo bo krasil njihov koledar za leto 2019, ki ga že tradicionalno natisnejo v zgolj nekaj tisoč izvodih. Tokrat je čast med drugim doletela tudi manekenko Gigi Hadid.

Fotografije za prihajajoči koledar je škotski fotograf Albert Watson posnel v New Yorku aprila letos, tokrat pa bodo povedale zgodbo štirih filmskih likov.

Vanje so se prelevile Gigi Hadid, Misty Copeland, Laetitia Casta in Julia Garner, ki se soočajo ali s trdim delom, da bi dosegle svoje cilje, ali s posledicami tega uspeha.

Misty Copeland in Calvin Royal III. se pojavita kot plesalca in ljubimca, Copelandova pa se prelevi tudi v vlogo plesalke v strip klubu. Laetitia Casta igra slikarko, ki živi s svojim partnerjem – upodobil ga je plesalec Sergei Polunin, Julia Garner se je za Pirellijev koledar spremenila v fotografinjo, ki v botaničnem vrtu fotografira manekenko Astrid Eiko, Gigi Hadid pa upodablja uspešno žensko. Pridružil se ji je tesen prijatelj in znan modni oblikovalec Alexander Wang.

"Če pogledamo osnovno idejo katerega koli koledarja, gre za to, da določeno fotografijo gledamo cel mesec. Ni tako kot knjiga, kjer obračaš strani, zato sem želel fotografije – seveda jih bomo uporabili več kot 12 –, ki bodo bolj kompleksne in bodo imele širšo dimenzijo," so pojasnili o konceptu.

Watson je pojasnil še, da se je projekta želel lotiti drugače, kot so to storili prejšnji fotografi. "Želel sem zgodbo, ki izraža stvari, pomembne za leto 2019," poroča BBC.

Pirellijev koledar, ki ga bodo predstavili ob koncu letošnjega leta, bo njegova že 46. izdaja. Prvič so ga pripravili leta 1964 kot oglas za italijansko znamko pnevmatik, ki bi ga krasile razgaljene lepotice, a se je z leti razvil v težko pričakovano uspešnico, ki jo v roke dobijo le izbrani.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
los-t
# 26.07.2018 ob 12:38
Važno da je ena Špela navdušena nad koledarjem, ki to sploh ni več in ki bi po vsej logiki moral krasiti mehankarske delavnice in garderobe na gradbišču, ne pa snobovske pisarne enga tipa na borzi, k ma punco Špelo in je zato k je mela enkrat koledar u roki še bolj snobovska od tipa samega...
lordslayer
# 26.07.2018 ob 08:34
brezveze ... pirellijeve koledarje so krasile umetniške slike nagic, zdej je pa vse skupaj krneki, še dece not devajo
aljaz26
# 26.07.2018 ob 09:45
A lani ni bilo uspeha s samimi črnkami?
spela55
# 26.07.2018 ob 11:44
Glede na to, da tega koledarja noben od vaju ni uspel v živo videt od blizu in ga po vsej verjetnosti nikoli ne bo je res neverjetno, kako se pritožujeta nad njegovo prenovljeno vsebino :D
spela55
# 26.07.2018 ob 13:07
Hm...človek vsak dan kaj novega izve. Recimo, danes sem izvedela, da sem baje navdušena nad nekim koledarjem. Dodatno sem izvedela, da imajo slike golih žensk radi samo mehankarji in gradbeni delavci in da oblečeni okoli hodijo samo snobi. Imaš pa prav glede mojega tipa, res dela na borzi- ravnokar je zaključil s čiščenjem zadnje pisarne.
Kazalo