Ena resna ... Foto: Rag & Bone
Ena resna ... Foto: Rag & Bone
... in ena bolj 'seinfeldovska'. Foto: Rag & Bone

Zdaj pa se prvič preizkuša v vlogi manekena (in ne, ne nosi tiste razvpite srajce z volančki, v kateri je nekoč poziral v svoji seriji Seinfeld).

Seinfelda - ki, treba je priznati, svojih okroglih 60 let res ne kaže - so k sodelovanju povabili pri newyorški znamki Rag & Bone, ki jo sicer bolj kot z visokimi kavbojkami in belimi športnimi copati a la Seinfeld povezujemo z rokersko nonšalanco, ki jo je v eni izmed prejšnjih kampanj utelešala sama Kate Moss. Gre pa za newyorško modno hišo, in Seinfeld vsekakor je ikona Velikega jabolka. Vse skupaj sovpada s 25-letnico (da, tako dolgo je že tega) premiere pilotne epizode njegove kultne "serije o ničemer", ki so jo predvajali 5. julija 1989.

Marcus Wainwright in David Neville, ki stojita za znamko in slovita po domiselnih kampanjah (leta 2011 sta v okviru projekta DIY prosila nekaj supermodelov, da posnamejo "sebke"), sta za serijo fotografij, ki jih je posnel Andreas Laszlo Konrath in s katero oglašujeta kolekcijo za pomlad 2015, k sodelovanju povabila še vrsto drugih prijateljev, izmed slavnih košarkarskega zvezdnika Carmela Anthonyja, pa svoji ženi in lastnika enega njunih najljubših barov. Zbirko sta prejšnji teden predstavila na posebnem razstavnem dogodku.

V kampanji za aktualno žensko modo newyorškega modnega dvojca nastopa Winona Ryder, filmska ikona iz 90. let Precej ustrezno, saj kolekcijo preveva prav nekakšna nostalgija po 90. letih.