Foto:
Foto:
Natalia Vodianova, Keira Knightley
Vodianova, ena najbolje plačanih manekenk vseh časov in soproga britanskega nepremičninskega dediča, se je znašla na mestu pred suhljato igralko Keiro Knightley. Foto: EPA
Samantha Cameron, Alexa Chung
Na levi Samantha Cameron, na desni Alexa Chung. Tako različni, a obe s prepoznavnim slogom. Foto: EPA

Prestižni naslov najbolje oblečene ženske v Britaniji revije Tatler je v letih 2006 in 2007 pripadel Mossovi, saj naj bi s svojim slogom oblačenja vplivala tudi na "običajne" ženske, letos pa se je znašla "šele" na drugem mestu, za elegantno Deynovo, ki velja za eno najbolj vročih obrazov na modni sceni ta hip, in pred rusko manekenko Natalio Vodianovo in igralko Keiro Knightley.

Deynova vedno elegantna, Kate še vedno vplivna
34-letno supermanekenko Kate je 25-letna Agyness, nosilka naslova britanski model leta, nasledila tudi kot obraz Burberryja, čeprav pri prestižni znamki trdijo, da je Kate "še vedno članica njihove družine".

Pri Tatlerju so o Deynovi, ki je še pred kratkim delala v okrepčevalnici s hitro hrano, zapisali: "Medtem ko srka čaj v čajnici na Primrose Hillu ali se sprošča v studiu Henryja Hollanda, je modna in čudovita ... krasna."

Mossovi pa še vedno priznavajo zasluge za vpliv na oblačenje žensk: "Če ona obleče nekaj, ji sledi ves svet. Dokazala je tudi, da ima nos za oblikovanje, saj je bila njena linija za Topshop razprodana," piše Tatler.

Med manekenkami tudi modno osveščena torijska "prva dama"
Med prvo deseterico se po mnenju uredništva Tatlerja uvršča tudi Samantha Cameron, žena torijskega vodje Davida Camerona, saj naj bi bila "vedno šik in nikoli ne pretirava", v klub torijskih žena pa naj bi vnesla nekaj prepotrebnega glamurja.

Anouck Leper, belgijska manekenka in spremljevalka nekdanjega fanta Mossove, Jeffersona Hacka, s katerim ima Kate hčerko Lilo Grace, se je znašla na šestem mestu, na desetem pa najdemo Alexo Chung, tv-voditeljico in spremljevalko Alexa Turnerja, pevca Arctic Monkeys.

V prvi deseterici na modni lestvici revije Tatler so se znašle še škotska supermanekenka Stella Tennant, dedinja bankirske družine Lynn de Rothschild ter žena švicarsko-italijanskega milijarderja Ernesta Bertarellija in nekdanja lepotna kraljica Kirsty Bertarelli.

A. K.