Catherine je na Otoku izredno priljubljena. Foto: EPA
Catherine je na Otoku izredno priljubljena. Foto: EPA

Študentje na univerzi De Montfort v Leicestru pridno izdelujejo kreacije, ki si jih bo na dan žena, 8. marca, v družbi kraljice Elizabete II. in princa Phillipa ogledala Catherine. Študent, katerega čevlji bodo Kate najbolj všeč, pa bo imel čast, da jih bo vojvodinja tudi nosila.

Profesor Dominic Shellard, mentor šesterice mladih oblikovalcev, je izjavil, da je to za zmagovalca in druge tekmovalce lahko tudi življenjska priložnost: "Ko jih bodo vprašali na intervjuju za delo, kdo je bil prva njihova stranka, bodo lahko rekli vojvodinja Cambriška, svetovna modna ikona."

Tabitha Duffiled, ena izmed šestih študentov, verjame, da njeni nežno rožnati čevlji s cvetličnim vzorcem odražajo videz bodoče kraljice: "Želela sem izdelati nekaj ženstvenega in elegantnega, kar odraža njeno osebnost." Kako pa Tabitha doživlja izdelovanje čeveljcev za tako pomembno stranko: "Zelo sem navdušena, vsi obožujejo Catherine, še posebej po kraljevski poroki. Ona je v stiku tudi z ulično visoko modo, s čimer doseže širši krog ljudi."

Leicester bo kraljeva družina obiskala v okviru "turneje" obiskovanja različnih krajev po Veliki Britaniji, ki je del praznovanja ob diamantni obletnici kraljičinega vladanja na Otoku. Uradna praznovanja ob 60. letnici vladanja kraljice bodo potekala v začetku junija.