Poletna uspešnica? Foto: Facebook Redneck Boot Sandals
Poletna uspešnica? Foto: Facebook Redneck Boot Sandals

Scottyju se je ideja, da bi začel preoblikovati čevlje, utrnila nekega dne, ko je sedel na plaži, povedal je, da se svojim priljubljenim škornjem ni želel odreči niti na plaži, tako da je našel način, kako lahko v njih koraka tudi po obali, ne da bi mu pri tem bilo prevroče v stopala.

Svoje nošene kavbojske škornje je preoblikoval v sandale, potem ko je videl, da je njegova okolica navdušena nad njimi, pa se je odločil, da resno začne posel. Ustanovil je podjetje Redneck Cowboy Boots, nošene ali nove škornje pa preoblikuje za 50 ameriških dolarjev.

In medtem ko nekateri govorijo o pošastnih čevljih, pa so drugi navdušeni nad Scottyjevimi izdelki in ga imenujejo za genija. Na spletu objavljajo fotografije, na katerih pozirajo v Scottyjevih poletnih škornjih, ki jih ima on za najbolj uporabne in modne škornje. "Ko jih dobite v roke, bodo o vas govorili vsi v mestu," je povedal in dodal, da se nad škornji navdušujejo tudi dekleta, ki jih nosijo tudi na porokah, na rodeu, ob jezeru, na plaži, ob večerjah ...