Ljubljenka filmskih in modnih kritikov. Foto: EPA
Ljubljenka filmskih in modnih kritikov. Foto: EPA
Jessica v Armanijevi obleki
Najlepša obleka na letošnji podelitvi oskarjev. Foto: EPA

Eterična rdečelasa igralka je na februarski podelitvi oskarjev blestela v pudrasti obleki Giorgia Armanija, ki je spominjala na stari hollywoodski glamur. Številni modni kritiki so njeno obleko ocenili kot "njen najlepši videz na rdeči preprogi" in obenem Jessico imenovali za najlepše oblečeno zvezdnico na Oskarjih 2013.

Januarja je igralka veliko pogledov pritegnila na podelitvi zlatih globusov v obleki Calvina Kleina, kjer je odnesla kipec za najboljšo žensko igralko za nastop v prej omenjenem filmu. Maja je nase opozorila tudi na filmskem festivalu v Cannesu - vse oči so bile uprte v dragoceno verižico z velikim diamantom in safirji znamke Bulgari ter prstan, s katerim se je Jessica poklonila legendarni igralki Elizabeth Taylor. Oblečena je bila v obleko bele barve modne hiše Versace.

V prihodnjih dneh vam bomo na MMC-ju predstavili še nekaj filmskih lepotic, ki so v letu 2013 blestele na rdečih preprogah.

36-letna Kalifornijka se je z igralstvom začela ukvarjati precej pozno, leta 2004, potem ko je končala šolanje na uglednem Juilliardu. Na začetku kariere je tako pogosteje kot pred kamerami stala na odrskih deskah. Leto 2011 je bilo za Jessico prelomno - njena filmska kariera je zacvetela, v enem letu je posnela kar sedem filmov. Nastop v filmu Služkinje (The Help) ji je prinesel prvo nominacijo za oskarja za najboljšo stransko igralko.

Ko je njena filmska kariera dobila zagon, je drobna Chastainova postala prava muza modnih oblikovalcev, ki redno navdušuje s svojimi izbirami oblek za rdeče preproge. Še posebej naklonjeni so ji v modni hiši Alexander McQueen, rada pa nosi tudi kreacije modnih hiš Armani, Gucci, Herve Leger, Versace ... Lani je postala tudi ambasadorka dišave Manifesto modne hiše Yves Saint Laurent.

Igralka je v zvezi s 30-letnim Gianom Luco Passijem de Preposulo, enim izmed direktorjev francoske modne hiše Moncler.