Lucky Blue je nase opozoril z izstopajočimi modrimi očmi. Je razlog, zakaj pred nekaterimi modnimi revijami po novem v vrsti stoji gruča najstnic. Foto: Reuters
Lucky Blue je nase opozoril z izstopajočimi modrimi očmi. Je razlog, zakaj pred nekaterimi modnimi revijami po novem v vrsti stoji gruča najstnic. Foto: Reuters
Lucky Blue Smith
Maneken je tudi glasbenik. Ne skriva pa ambicij po uspehu v igralstvu. Foto: Reuters
Najstnik je novi up na modnih stezah.
Najstnik je novi up na modnih stezah. Foto: Reuters

Prizor, kjer se pred modnimi revijami za moška oblačila vijejo vrste mladenk, ki čakajo, da lahko vstopijo v dvorano, je za modni svet vse prej kot običajen. Toda v zadnjem času se dogaja prav to. Po poročanju britanskega Guardiana se je prejšnji mesec pred modno revijo Versaceja v Milanu pred vhodom gnetilo okoli 50 mladenk, podobno je bilo pred modno revijo blagovnih znamk Bottega Veneta in Etra (le, da je bilo tam v vrsti več kot 200 deklet). Vse so imele v rokah svoje iPhone in kričale: "Lucky!"

Nov idol najstnic sliši na ime Lucky Blue Smith. 1,90 metra visokega Američana s svetlimi lasmi in modrimi očmi so mediji začeli označevati za Justina Bieberja modnega sveta. Pri 17 letih ima na Instagramu 1,2 milijona sledilcev - za primerjavo Kim Kardashian jih ima okoli 37,6 milijona, Bieber 31,6 milijona. A vseeno gre za eno izmed najbolj hitro vzpenjajočih se imen v svetu mode.

Za širjenje baze oboževalk skrbi kar sam, ko včasih napiše uro in kraj, kje se bo pojavil. Sam pravi, da je to začel delati zaradi radovednosti, zdaj se tega loteva strateško: "Tega ne morete početi ves čas. Ni prav, če si preveč oddaljen, in ni prav, če si preveč blizu svojih oboževalk." A vseeno javi svojo lokacijo vsaj dan, preden se tam pojavi. "Veliko oboževalk se mora uskladiti z mamami, da jih peljejo," je dejal za Guardian.

Nekoč se je v Parizu srečal s 300 oboževalkami - v bližini Eifflovega stolpa. Stvari so malo ušle izpod nadzora. Dekleta so raztrgala njegovo majico in Smith je želel umiriti strasti s stavkom: "Vse se nehajte prerivati." Za zdaj hodi med svoje oboževalke brez varnostnika, toda kot je dejala direktorica modne agencije Next Models LA Alexis Borges, pod okriljem katerih deluje Smith, bo večja varnost kmalu potrebna.

Manekenska družina Smith
Smith ostaja prijeten, socialen najstnik. Lep videz mu je bil položen v zibelko. Z manekenstvom se ukvarjata tudi njegovi sestri 18-letna Pyper America in 21-letna Starlie Cheyenne. Skupaj nastopajo tudi v "old-school surf" skupini The Atomics (Lucky igra bobne).

Odkrila ga je prav direktorica agencije Next Models LA. Spominjala ga je na "otroško različico Brada Pitta", čeprav je k družini Smith v Salt Lake City priletela zaradi Daisy, ko je bila ta stara še 12 let (in Lucky 10). "Veš, kdo je zvezda, ko jo vidiš," je dejala.

Lucky Blue je prvo pravo profesionalno fotografijo posnel pri 12 letih. Leto pozneje se je z družino udeležil kampa, ki ga je organizirala modna hiša Gap. Pri 14 letih je igral bobne pred napisom Hollywood v Kaliforniji za kampanjo znanih proizvajalcev kavbojk Levi's. Nekaj let nazaj si je na pobudo agencije prebarval lase in odločitev mu je spremenila kariero. V zadnjemu letu je na modnih stezah predstavljal kolekcije od Moschina do Fendija. Videli smo ga lahko v oglasih za Calvin Klein in med drugim je postal obraz za Toma Forda.

Velik na Kitajskem
Njegov obraz se je pojavil na številnih naslovnicah: od italijanske izdaje L'Officiel Hommes do kitajske izdaje Harper's Bazaar. Prav na Kitajskem je izjemno priljubljen. Še vedno ne toliko kot Kate Moss, ampak začetki so obetavni. Poleg manekenstva ima Smith tudi ambicije, da bi uspel v svetu igre. Zaradi potencialov, ki jih ima celotna družina Smith, pa jih Borgesova že primerja z uspehi družin Osmond in Jackson.

Brazil? It's me lucky! Let's talk!

A photo posted by Lucky Blue (@luckybsmith) on Jun 2, 2015 at 11:43pm PDT

Summer ⚡️

A photo posted by Lucky Blue (@luckybsmith) on May 29, 2015 at 5:21pm PDT