Scottova z življenjskim spremljevalcem Mickom Jaggerjem. Foto: EPA
Scottova z življenjskim spremljevalcem Mickom Jaggerjem. Foto: EPA

49-letno Američanko je v njenem razkošnem stanovanju na Manhattnu našla njena asistentka.
1,93 metra visoka L'Wren, s pravim imenom Luann Bambrough, je po maturi v rodnem Utahu odšla v Pariz, kjer je imela uspešno manekensko kariero. V 90. letih se je preselila v Kalifornijo in se uveljavila kot stilistka - sprva v sodelovanju s slovitim fotografom Herbom Rittsem, pozneje pa s Helmutom Newtonom, Karlom Lagerfeldom in Mariom Sorrentijem.
Ena njenih prvih kampanj je bila tista za parfum White Diamonds Elizabeth Taylor, ki je postal najbolje prodajana zvezdniška dišava.

Oblikovalka za rdeče preproge
Scottova je sčasoma postala ena najvplivnejših zvezdniških stilistk in oblikovalk, ki je med drugim oblikovala kostumografijo za filme Oceanovih 13, Široko razprte oči in Scorsesejev dokumentarni film Shine a Light o skupini Rolling Stones.
V tistem času je bila že v zvezi s pevcem Mickom Jaggerjem, s katerim sta par 13 let. Britanski rocker je trenutno na koncertni turneji, njegov predstavnik pa je sporočil, da je "šokiran in uničen" zaradi te novice.
Njene obleke so nosile številne zvezdnice - med drugim je za oskarje v zadnjih letih oblekla Sarah Jessico Parker, Angelino Jolie, Nicole Kidman, Penélope Cruz in Amy Adams.