V modni hiši Salvatore Ferragamo predlagajo za pomlad/poletje 2008 takšno opravo. Foto: EPA
V modni hiši Salvatore Ferragamo predlagajo za pomlad/poletje 2008 takšno opravo. Foto: EPA

A zgledi z modnih revij včasih niso najbolj primerni za sprehode po ulici ... Sicer modne, vendar po mnenju nemškega modnega svetovalca Georga Stielsa(pre)velike torbe, niso prav nič praktične.

Tanka meja med torb(ic)o in kovčkom
Stiels, modni svetovalec iz Münchna, se zaveda, da so velike ročne torbe trenutno velika mednarodna uspešnica v svetu moške mode, a dodaja: "Kljub temu tako napravljenega moškega težko srečate na ulici. Če ga že srečate, je to zagotovo modni obsedenec, ki sledi najnovejšim modnim smernicam. Čeprav so torbe izredno modne, so preprosto povedano popolnoma nepraktične za vsakodnevno uporabo. Zaradi velikosti teh torb(ic) - nekatere so velike kot potovalni kovčki - je videti, kot bi moški šel na potovanje, ne pa po nakupih ali na srečanje s prijatelji," je še dejal Stiels.

Ne glede na vse pa moda in zadnje smernice po besedah Stielsa narekujejo, da morajo moški temu delu garderobe nameniti nekoliko več pozornosti. "Kljub vsemu nahrbtniki in kurirske torbe le niso edina izbira," je še dodal Stiels.

Na ogled vam ponujamo nekaj utrinkov z modnih brvi. Morda pa med njimi, čeprav niste "modni obsedenec", le najdete tisto pravo torb(ic)o zase, ki vas bo spremljala tako pri vsakdanjih opravilih kot na potovanjih.

A. K.

Moški Carla Pignatellija bo v prihajajoči sezoni sproščeno eleganten. S torbico, seveda. Foto: EPA
Tudi vedno nagajiva Vivienne Westwood v svojo pomladno-poletno kolekcijo za moške ni pozabila vključiti torbic (z zbadljivimi napisi). Foto: EPA
Emporio Armani - tokrat v svetlih tonih. Foto: EPA
Torbica velikanka iz hiše Bottega Veneta. Foto: EPA
Vizionarsko kolekcijo Rkyiel Homme so že pred dvema letoma zaznamovali svetli toni in velike moške torbice. Foto: EPA
Tudi pri Lauri Biagiotti so svojega gizdalinskega moškega opremili z veliko torbico, ki se - seveda - ujema z barvo čevljev. Foto: EPA
Kakor koli že - če prisegate na bolj ustaljene kurirske ... Foto: EPA