Pepelka bo letos obula nove čeveljce. Foto: Posnetek spletne strani Youtube
Pepelka bo letos obula nove čeveljce. Foto: Posnetek spletne strani Youtube

Slavna producentska družba Disney bo letos namreč na blu-rayu izdala slavno risanko Pepelka iz leta 1950, katere zgodba doživi vrhunec, ko princ po dolgem in brezupnem iskanju lastnice izgubljenega čeveljca končno le najde mladenko, ki se ji stekleni čeveljček prilega kot ulit.

"Imam se za velikega srečneža, saj bom lahko svojo pot prekrižal s Pepelkino, ki je prava ikona tako v pravljičnem svetu kot v svetu čevljev," je Louboutin izjavil za Womens Wear Daily. Slavni oblikovalec je obljubil, da bo pravljične čeveljce svetu pokazal že poleti, zato da bodo jeseni lahko že pospremili v svet novo izdajo ene najbolj priljubljenih risank vseh časov.

Louboutinova prestižna obutev je po vsem svetu sicer zaslovela po tem, ko so njegove čevlje (poleg tistih s podpisom Manola Blahnika) častile junakinje TV-nadaljevanke Seks v mestu; samo v ZDA na leto prodajo okrog 240.000 parov in zanje skupno iztržijo kar 135 milijonov dolarjev. Za povprečen par "louboutink" je treba odšteti na stotine dolarjev (ali evrov).