Med slovensko modno srenjo in VIP-ovce se bosta pomešala MMC-jeva nagrajenca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Med slovensko modno srenjo in VIP-ovce se bosta pomešala MMC-jeva nagrajenca. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Takšno svetlo prihodnost Philips Fashion Weeku, ki bo med 8. in 10. oktobrom že tretjič potekal v slovenski prestolnici, natančneje v Kinu Šiška, napovedujeta člana organizacijske ekipe (ta sicer šteje več kot 100 sodelavcev) pomočnica direktorice Meta Kač in art direktor Den Baruca.

Klepet v celoti preberite tukaj.
Kot sta povedala v MMC-jevem spletnem klepetu, je tokrat zanimanje oblikovalcev za sodelovanje na modnem dogodku še večje, predstavilo se jih bo več kot 30. Gospodarska kriza je seveda zaznamovala tudi modno industrijo, a ne samo v negativnem smislu: kot sta povedala gosta, je kriza "prisilila oblikovalce, da so iskali drugačne kreativne rešitve".

Po njunem mnenju je izmed velikih tednov mode v svetovnem merilu najočarljivejši pariški, na katerem si je Den ogledal nekaj revij, med drugim znamk Stella McCartney in Celine. Prav on je tisti, ki skrbi za celotno podobo ljubljanskega FW-ja, kamor spada tudi glasba. Če imajo oblikovalci svoje predloge, jih upošteva in svetuje, da vse skupaj deluje čim bolj aktualno in trendsetersko.

"Slovenski dizajn izredno kakovosten"
Za manekenke in kastinge skrbi Tjaša Stanič, v naboru je okoli 30 modelov, ženskih in moških. Za razliko od prejšnjih dveh tednov mode bodo tokrat na svoj račun prišli tudi moški, ena kolekcija je izključno moška, kar nekaj oblikovalcev pa je moški modi posvetilo vsaj nekaj izhodov. Favoritov med oblikovalci Meta in Den nista želela izpostavljati, saj so okusi pač različni, sta se pa strinjala, da je slovenski dizajn izredno kakovosten.

Glede na to, da je dogodek namenjen predvsem stroki, se vstopnic ne da kupiti in je do njih zaradi velikega zanimanja resnično težko priti. MMC pa je skupaj z organizatorji pripravil nagradno igro in žreb je določil, da si bosta modno revijo, ki bo na sporedu v torek, 9. oktobra, ob 18.00 skupaj z enim povabljencem ali povabljenko v živo lahko ogledala Vesna Horvat in Rok Dragan.

Nagrajencema čestitamo in jima želimo obilo modnih užitkov, vsi drugi pa vabljeni k ogledu revij prek spleta!