Moda
Slick Woods
Največ pozornosti je vzbudila noseča manekenka Slick Woods. Foto: Reuters

Dodaj v

Rihannina manekenka z modne piste v porodnišnico

"Želim razmišljati zunaj okvirov"
14. september 2018 ob 08:48,
zadnji poseg: 14. september 2018 ob 18:45
New York - MMC RTV SLO, Reuters

Popzvezdnica Rihanna v svetu mode žanje velike uspehe. Kritiki na ves glas hvalijo njeno 17-minutno revijo na tednu mode v New Yorku, na kateri so se v spodnjem perilu po modni stezi sprehodile ženske različnih postav in barv kože. Med njimi je največ pozornosti pritegnila visoko noseča manekenka Slick Woods.

Kot poročajo ameriški mediji, manekenka ni dočakala konca modnega dogodka, saj je po tem, ko se je po modni pisti sprehodila v spodnjem perilu, morala v bližnjo porodnišnico. Tam je 22-letna manekenka povila sina Saphira. Veselo novico je na družbenih omrežjih delil novopečeni očka, prav tako maneken Adonis Bosso.

Manekenka je na spletu v hipu postala zvezda, število sledilcev na Instagramu se je, potem ko je pokazala nosečniški trebuh, povzpelo na več kot 700.00 in še zdaj strmo narašča.

Rihanna zadela v polno
Rihanna je z novo kolekcijo spodnjega perila njene znamke Savage X Fenty zadela v polno. "Rihanna je ustvarila 'hipnotičen svet'," so zapisali pri agenciji Reuters. Revija je potekala med bujnim rastlinjem, med manekenkami pa so se vrtele tudi plesalke.

Zvezdnica z Barbadosa, ki se je pred časom podala tudi v modne vode, je dejala, da je želela z revijo spremeniti stereotipe o tem, kakšen videz in postavo naj bi imele manekenke za spodnje perilo. "Rada raziskujem različne postave in posebnosti. Zanimajo me nenavadne ženske, recimo takšne z res močnimi obrvmi ali drugimi telesnimi značilnostmi, ki se takoj opazijo. Želim razmišljati zunaj okvirov, biti samosvoja in razbijati stereotipe," je dejala po reviji.

Glavni zvezdnici revije sta bili tudi manekenski sestri Gigi in Bella Hadid. Ko se je na odru ob koncu šova ob zvokih uspešnice Elvisa Presleyja, Love Me Tender, pojavila še Rihanna in dobila bučen aplavz, so se vse manekenke v znak solidarnosti in ženske moči prijele za roke.

Jesensko-zimsko kolekcijo modne znamke Savage X Fenty in celoten posnetek revije si oglejte spodaj.

A. P. J., D. S.
Prijavi napako
Komentarji
levidevžej
# 14.09.2018 ob 09:24
Ta noseča vsekakor ne bi mogla delat reklame za zobno pasto.

Sicer pa danes manekenke niso veš tisto kar so bile včasih ali pa je moj okus zastarel. Podobno kot umetnost, ki je tudi ne razumem več oz mi ni več všeč.
DrKult
# 14.09.2018 ob 09:45
Meni ni jasno, kako so to manekenke. Povprečna dvajsetletnica na Čopovi je lepša od vseh tu.
katiah
# 14.09.2018 ob 10:03
Meni ima pa izjemno pozitiven odnos - ce bi komentatorji kaj prebrali in pogledali, bi videli da so si manekenke zelo razlicne, od postave do obrazov etc. In a ni to nekaj kar si zelimo vsi..? Vec sprejemanja razlicnih obrazov, oblik, barv...? In kaj naj bi tu t.i. 'meetootke' kritizirale? Rasizma in misoginije ze na prvi pogled tu kolikor hoces.
Brannigan
# 14.09.2018 ob 11:24
katiah
Tukaj se kritizira enako kot pri dekletih MotoGP.
Če ne vidiš podobnosti naj ti povdarim, da so na teh slikah še bolj nage... v obeh primerih pa si želijo biti tam...
Mislim, da tukaj ne vidiš problema, ker je avtorica oblačil ženska, moda pa bolj ženska domena.
Ko se gre za motorje pa vidiš samo "slinaste" moške. No...Predvidevam...
Kobilica-poet
# 14.09.2018 ob 09:25
kje so zdaj Meetotke...da tole skritizirajo...
katiah
# 14.09.2018 ob 14:13
@oliva Ne vem... Meni se ne zdi cisto nic bolj nagravzno nago ne-nosece telo, kot pa nosece. To da bi se mogla zenska skrivat, ker je noseca se mi zdi totalno nazadnjasko, ko se je mogla v sobo zapret takoj ko je zvedla da je noseca. Ce se ji ni problem razkazovat ko ni noseca, ne vidim zakaj bi bil ta problem samo za to ker je? Ce ji pase, in ce je zdrava, boli mene rit.

Si mislim, da so ljudje ki so zgrozeni zaradi na pol nage nosecnice isti ljudje, ki tezijo zenskam ki so zakrite z rutami.

No, to za crne kremplje pa mislim, da razen ce si cisto slep, je cel njen/njegov komentar smrdel po predsodku zaradi tega kako zenska zgleda. In recimo bi me resno razburilo ce bi kaj takega nekdo rekel mojim temnopoltim prijateljem. Sem vcasih res cisto zaprepradena kako odprt je folk z svojimi teznjami tukaj med komentarji, mene bi bilo sram.
katiah
# 14.09.2018 ob 12:48
@Brannigan No, si slucajno naletel na tisto zensko, ki ne samo spremlja F1, ampak tudi nima nic proti dekletom na stezi. Pa ne me narobe razumet - se mi zdi imet dekleta na stezi, ki so de facto priveski moskim voznikom, cist nepotrebno in brezveze, in raje vidim recimo mlade dirkace in otroke, ki so navijaci (npr. podobno kot pri nogometu maskote). Ampak mi je bolj kot ne vseeno, so v smislu zaposlitve v enaki kategoriji kot mnoge manekenke, ki sluzijo na racun svoje lepote.

Ampak ni zamerljiva razlika, da recimo ta konkretna modna revija poudarja razlicne oblike in razlicne postave, kar je sirse gledano boljse sporocilo kot pa tisto ki ga posiljajo dekleta na stezi.
Celjan27
# 14.09.2018 ob 09:19
Vsaj ena ne-anoreksična:-)
makoshark
# 14.09.2018 ob 20:54
luna med oblaki
Vsak ima pravico do svojega mnenja.

Seveda. Tudi jaz. ;)

In modna pista je za take "obleke" še kako primerna. Dejansko najbolj primerna.
etz chayim
# 14.09.2018 ob 12:32
Kakšna dekadenca in neukusni tatuji ki izdajajo meme agresivnosti ,kar se ženski naravi nepritiče.
pazi_mina
# 14.09.2018 ob 09:53
kaj ima narobe z ustnico ?
evaevi
# 18.09.2018 ob 04:00
zelo uporabne, zelo udobne in zelo lepe cunje :D
Mommy_Kitty
# 17.09.2018 ob 20:51
Nago telo je nekaj najbolj naravnega kar narava premore in zato se tudi vsi ljudje rodimo nagi, In gdo si je umislil vsa ta pravila v oblačenju, zafrustrerani stari moški v preteklosti, ki se niso mogli zadrževat ob pogledo na lepo žensko nago telo, in so jih marali tako nekako zamaskirati zato, da so oni potem imeli manj nagona po negnusnih dejanjih.
In če greš pogledat malo v tiste prave naturalistične/nudistične skupnusti veš da so ti ljudje veliko bolj kolturni kot pa tisti, ki se skrivajo za obleko, pa ne da ne pogledajo za komu, saj to vendar počnemo vsi ki vidimo nekaj lepega, vendar za razliko od oblečenih oni samo pogledajo in pohvalijo, ta drugi pa buljijo, se obnašajo neprimerno z komentarji, na koncu pa raztrgajo med zobmi in z obrekovanjem zaradi napačnih oblek, ki jim niso všeč ali pa so zavistni na te obleke ali pa naravno lepoto.
pejtevennazrak
# 16.09.2018 ob 17:03
"Rada raziskujem različne postave in posebnosti. Zanimajo me nenavadne ženske, recimo takšne z res močnimi obrvmi ali drugimi telesnimi značilnostmi, ki se takoj opazijo. Želim razmišljati zunaj okvirov, biti samosvoja in razbijati stereotipe,"

Ja, Rihanna, saj je v redu kar hočeš povedati. Podpiram tudi nosečnico. Samo na žalost je zdaj to tako izpadlo, da je bila moda tukaj postranska stvar...
friks
# 15.09.2018 ob 21:18
Niti za silo ni tole lepo, smiselno, ni ti okusno. Kaj šele elegantno. Te potetovirane s štofeljci na bradavicah ne bi gledal niti pijan na vaški veselici Spodnji Kungoti.

In kdor hoče narediti iz tega dogodek je najmanj neumen, verjetno pa zelo nesramen.
as_if
# 15.09.2018 ob 12:27
Sliiiiiiick ♥
luna med oblaki
# 14.09.2018 ob 16:09
Nago telo je naravno. Narava je lepa. Nago telo je lepo. Dedukcija. Isto velja za nosečnice.

Vsak človek ima svojo moralo in estetiko. Kje pa je tvoje dostojanstvo, da drugim vsiljuješ svoja merila in predsodke. Najbolj hecno pa je, da točno take poglede, kot jih deliš ti z nami, imajo tudi muslimani/prebežniki
.

Vsak ima pravico do svojega mnenja. Svojega mnenja nikomur ne vsiljujem, povem pač, kaj se mi zdi primerno in kaj ne.
Na morju smo v kopalkah, doma smo oblečeni drugače kot pa takrat, ko gremo v službo. Ko gremo na sprehod, gremo v trenirki.
Tudi v službo ne gremo nagi, niti ne razgaljeni. V opero ne gremo v kavbojkah. Drva spravljamo v delavski obleki in ne v kostimu. Poznamo pravila oblačenja.
oliva
# 14.09.2018 ob 15:03
Čakaj, kaj? :o)
Moj 1. komentar je izbrisan?
Svašta!

Očitno sem (prav jaz in morda celo edina) uporabljala sovražni govor. :o)
makoshark
# 14.09.2018 ob 14:42
luna med oblaki
Bolj kot manekenkam so podobne prostitutkam. Ne razumem tega, da se nosečnica, skoraj naga, tik pred porodom, sprehaja po modni pisti. A ne pozna nobenega dostojanstva?

Nago telo je naravno. Narava je lepa. Nago telo je lepo. Dedukcija. Isto velja za nosečnice.

Vsak človek ima svojo moralo in estetiko. Kje pa je tvoje dostojanstvo, da drugim vsiljuješ svoja merila in predsodke. Najbolj hecno pa je, da točno take poglede, kot jih deliš ti z nami, imajo tudi muslimani/prebežniki.
katiah
# 14.09.2018 ob 12:50
Popravek, si govoril o MotoGP, jaz pa o F1, ampak se lahko strinjava da je primerljiva situacija!
robrina
# 14.09.2018 ob 13:19
Nekaj grdega je na teh fotografijah, pa ne ženske - v redu, so različne, take in drugačne, ampak moti me, da so prikazane tako nekako umazano, dekadentno.... brez neke lepote in miline, ki je (lahko) lastna ženski. Škoda.
luna med oblaki
# 14.09.2018 ob 14:33
@luna med oblaki upam da te zbrisejo zaradi res ocitnega rasizma, pojdi nazaj v jamo.

Zakaj obračaš moje besede in mi očitaš rasizem? Proti črncem nimam prav popolnoma nič, so ljudje kot mi! Govorim pa o dolgih, črnih nalakiranih nohtih, a razumeš? Se ti zdi primerno, da ima mati take nohte in pestuje novorojenčka?
Kar se pa tiče jame, pa pojdi najprej ti, domnevam, da si kar nekaj desetletij mlajša od mene.
oliva
# 14.09.2018 ob 14:23
Njena stvar, @katiah, to je res, seveda, in naša, če nam dajejo to na ogled, kakšen je naš odziv.
Pač men se zdi, da je nosečnost prej intimen dogodek, kot pa nekakšen performans.
Morda je to pač nazadnjaško (same sebe pač ne vidim tako, se imam za precej liberalno in tolerantno, kar pa še ne pomeni, da mi je vse všeč in super).

Kar se tiče črnih krempljev, pač ti si tako to videla, jaz pa tako (da gre dejansko za neapetitlih kremplje, nobene rase ni tu zraven).

Men so všeč temnopolte dolgonoge lepotice.
Kazalo