Sarah Jessica Parker velja za modno ikono. Foto: EPA
Sarah Jessica Parker velja za modno ikono. Foto: EPA

Igralka in modna ikona se je v zgodovino televizije zapisala z vlogo pisateljice Carrie Bradshaw, ki je bila pripravljena več sto dolarjev zapraviti za par čevljev, pa četudi v nekem trenutku ni imela kje živeti. Sploh je postala vsa "šibka" ob pogledu na čevlje znamke Manolo Blahnik - in videti je, da se je tudi Sarah Jessica "nalezla" te obsedenosti.

Parkerjeva je namreč predstavila nekaj parov čevljev iz svoje kolekcije, ki jo je poimenovala SJP, a videti je, da se je pri oblikovanju precej zgledovala po Blahnikovih modelih.

V enem izmed delov Seksa v mestu je eleganten Blahnikov črn salonar z enim paščkom, ki je na prodajne police prišel leta 1994 in je bil v hipu razprodan, Carrie opisala kot "urbani mit". Parkerjeva je pod svojim imenom ponudila skoraj enak salonar, ki pa ga je poimenovala "Diana". Morda ni čudno, da ji je pri nastajanju kolekcije pomagal kar izvršni direktor znamke Manolo Blahnik, George Malkemus.

Kolekcija SJP bo za zdaj na voljo le v verigi ameriških veleblagovnic Nordstrom.

"Mislim, da so zaradi tega, kakršna je bila Carrie Bradshaw, ljudje vzeli za samoumevno, da bom tudi sama izdelala svoje čevlje," je dejala lani. Sarah Jessica se sicer že dolgo spogleduje z modo. Leto in pol je bila tudi predsednica modnega podjetja Halston Heritage, a je podjetje zapustila, ker se je njena strategija razlikovala od njihove.