Andrej Pejić je prvi moški model, ki oglašuje žensko spodnje perilo. Foto: Vogue
Andrej Pejić je prvi moški model, ki oglašuje žensko spodnje perilo. Foto: Vogue

Eden izmed najbolj iskanih moških modelov je postal zaščitni obraz za nizozemsko modno znamko Hema.

Avstralec bosanskih korenin ne bo oglaševal moškega spodnjega perila, ampak žensko spodnje perilo. Natančneje, v nenavadni oglasni kampanji, ki bo Hemi zagotovo prinesel veliko publiciteto, Andrej oglašuje push-up modrček.

"To je revolucionarno. Še nikoli nisem slišal, da bi uporabili neki moški model v kampanji za žensko spodnje perilo," je za Frockwriter navdušeno izjavil Pejićev agent Joseph Tenni.

Oglas, posnet v Amsterdamu septembra, prikazuje Andreja, ki pozira v ženski večerni obleki z globokim izrezom, pod katero je "čudežni" modrček.

"Uniseks" model na seznamu najlepših žensk
Eden izmed najbolj iskanih manekenov, 20-letni Andrej, ki je v preteklosti že velikokrat poziral v ženskih oblačilih - na modni reviji Jeana Paula Gaultierja se je po modni stezi sprehodil v poročni obleki, se je zaradi izrazitih ženstvenih potez junija znašel tudi na seznamu najlepših žensk na svetu. Tja ga je uvrstila ameriška revija za moške FHM, ki je na svoji spletni strani Pejića opisala kot "stvar" in "plavolasega podiralca meja med spoloma".

Andrej se je iz rodne Bosne in Hercegovine z družino preselil v Melbourne, kjer ga je med delom v restavraciji s hitro prehrano odkril lovec na talente.

Agencija mu je sprva svetovala, naj skuša postati bolj moški, zato je zagrizeno obiskoval telovadnico, a oblikovalcev moških oblek kljub temu ni prepričal. Tako se je odločil opraviti s predsodki in zakorakal na povsem drugačno pot - pot "uniseks" modela.