Ali svoje otroke oblačite v oblačila nizkocenovnih znamk ali jim kdaj privoščite tudi kakšen dražji kos? Foto: Urša Drofenik
Ali svoje otroke oblačite v oblačila nizkocenovnih znamk ali jim kdaj privoščite tudi kakšen dražji kos? Foto: Urša Drofenik
Otroška kolekcija Urše Drofenik
Drofenikova je izdelala tako oblačila za vsakdanjo rabo kot za slovesne priložnosti. Foto: Urša Drofenik
Otroška kolekcija Urše Drofenik
V Sloveniji ni veliko priznanih modnih oblikovalcev, ki bi se osredotočali na otroke. Foto: Urša Drofenik

Drofenikova je bila do zdaj znana po poslovnih oblekah, korzetih in večernih toaletah, tudi zaradi svojih otrok, šestletne Klare in triletnega Matica, pa se je odločila tudi v modnem smislu približati otrokom.

Prva otroška modna revija Urše Drofenik bo danes ob 18.00 v Rogaški Slatini. Otroci, stari od tri do osem let, bodo v treh izhodih pokazali športne jakne, dnevne obleke in oblačila za posebne priložnosti.

"Vse skupaj se je začelo s povečanjem tovrstnih povpraševanj," je dejala oblikovalka, ki trdi, da pričakuje povpraševanje po dizajnerskih otroških kosih kljub težkim časom, v katerih živimo. "Ljudje si vseeno želijo drugačnosti. Naredila sem kreacije s srcem, z radostjo in vključila lepoto. Dostopne so vsem, ki si to želijo." Starši bodo za otroška oblačila z njenim podpisom morali odšteti od 30 evrov naprej.

Stavi na kakovost
Pri otroških oblačilih sta za starše pogosto najpomembnejši praktičnost in udobnost in Drofenikova zagotavlja, da so tudi njena oblačila izdelana po teh merilih. "Otroci so kar naprej aktivni. Pomembno je tudi to, da so materiali kakovostni, da se pri pranju ne razvlečejo. Kolekcija je polna barv in je zelo dekliška, rdeča nit so srčki. Le zadnji izhod na moji modni reviji bo svečano obarvan, namenjen bo za poroke, obhajila in krste," je še pojasnila.

Mnogi otroci tujih zvezdniških staršev - pri tem sta v ospredju predvsem Suri Cruise in Harper Beckham, so prave male modne ikone, vedno oblečeni po zadnji modi. Sama ne bi izpostavila nobenega imena, ne strinja se le s čevlji s petko pri otrocih, saj je to za zdravje vprašljivo. "Tu bi starši morali biti bolj pametni, saj otrok sam ne ve, kaj je prav in kaj ne. Sicer pa ni težko lepo obleči otrok, ker so že sami po sebi luštni," je dejala.

Kako natančna in zahtevna pa je pri oblačenju svojih otrok? Ali vsako jutro dolgo stoji pred omaro in jima izbira kombinacije? "Ne, ne, to uredim v nekaj minutah, le da se oblačila barvno ujemajo. Nismo zakomplicirani," je odgovoril v smehu.

Drofenikova se s prodajo večernih oblek v Sloveniji ne more pohvaliti, v tujini pa je uspešnejša - prisotna je na avstrijskem, ruskem in ukrajinskem trgu. Njene kreacije so nosili ali jih še nosijo številni znani obrazi, med drugimi Rebeka Dremelj, Nuša Derenda, Seka Aleksić, Ota Roš, Natalija Verboten in Ivana Šundov, na poročni dan pa je oblekla tudi Janeza Janšo.