Valerija je kot kameleon, na vsaki fotografiji drugačna. Foto: Vogue
Valerija je kot kameleon, na vsaki fotografiji drugačna. Foto: Vogue
Melania Trump
Poroka Melanie Knauss in Donalda Trumpa na Floridi je bila menda ena najdražjih porok desetletja. Foto: Vogue

23-letna temnolasa Ljubljančanka krasi novembrsko naslovnico portugalske izdaje te najuglednejše modne revije. Fotografiral jo je Chad Pittman.

Odpreš Vogue in v njem Valerija
Valerija je sicer tipičen primer manekenke, ki so ji uspešni nastopi na modnih revijah odprli svet v oglaševalske kampanje in revije. Tako je v zadnjih mesecih 177 centimetrov visoka lepotica z nenavadnimi obraznimi potezami, ki ima mere 79-61-86, postala že skorajda stalnica Vogueovih revij, saj se je pojavila na fotografijah avstralske, španske in ruske različice.

Rjavolaska z zelenimi očmi je v preteklosti že sodelovala na modnih revijah najslavnejših oblikovalcev na vodilnih svetovnih tednih mode, kot so tisti v New Yorku, Londonu, Parizu in Milanu. Leta 2012 se je po modnih brveh med drugim tako sprehajala za modne hiše Missoni, Paul Smith, Aquascutum, Jil Sander Navy, Prada, Versace, Celine, Valentino, Burberry, Dries van Noten, Hermes in Rodarte, pred kratkim pa je posnela tudi katalog za špansko verigo Zara.

Kelava sicer ni prva Slovenka, ki krasi naslovnico Voguea. Februarja leta 2005 je z ameriškega Voguea v poročni obleki sijala sveže poročena Melania Trump, ki je bila v Sevnici rojena kot Melanija Knavs. Melanio, ki je še vedno poročena z ameriškim nepremičninskim mogotcem Donaldom Trumpom, je takrat fotografiral slavni fotograf Mario Testino.