Plavolasa seksbomba, ki je umrla 5. avgusta 1962, bo novi obraz Chanelove kampanje. Foto: EPA
Plavolasa seksbomba, ki je umrla 5. avgusta 1962, bo novi obraz Chanelove kampanje. Foto: EPA

Ko je Coco Chanel leta 1921 ustvarila svoj sloviti parfum in ga poimenovala No. 5, je pojasnjevala, da si je želela ustvariti "ženski parfum, ki diši po ženski". Leta pozneje, ko je Marilyn Monroe, takrat eden največjih sekssimbolov, razkrila, da prisega le na omenjeni parfum, saj poudari žensko v njej, in na slavno vprašanje: "Kaj nosite v postelji?" odgovorila "Nosim samo Chanel No. 5.", so seks, Marilyn Monroe in Chanel No. 5 postali skoraj sinonimi.

A z leti je povezava med MM in Chanelovim parfumom malce utonila v povezavo, zato so se pri francoski modni hiši odločili, da asociacijo znova obudijo. Ker Marilyn Monroe ne morejo več najeti za svojo predbožično oglaševalsko kampanjo, so se odločili, da malce pobrskajo po arhivih.

Nasmehnila se jim je sreča, saj so našli še neobjavljen radijski intervju iz leta 1960 odgovornega urednika modne revije Marie Clare Georgesa Belmonta z igralko, ki je takrat snemala film Let's Make Love. V enem izseku tako Marilyn Belmontu pojasnjuje, zakaj je izrekla "tisti" stavek: "Veste, sprašujemo me take stvari, kot so: 'Kaj nosite v postelji? Zgornji del pižame? Spodnji del pižame? Spalno srajco?' In sem rekla: 'Chanel No. 5.' Ker je res. Po drugi strani pa nisem hotela reči, da spim naga. Čeprav je res!"

Če še neobjavljen pogovor združite z arhivskimi črno-belimi fotografijami zapeljive MM z njeno stekleničko parfuma No. 5, imate zmagovito kombinacijo - in brez dvoma še boljšo prodajo že sicer najbolj prodajanega parfuma na svetu.

Oglas z Marilyn Monroe si lahko ogledate spodaj.