Moda
(4)
Svojo vrednost želimo pokazati tistim, ki je nočejo videti, pravijo ulični prodajalci v Barceloni. Foto: Reuters

Dodaj v

Video: Modna revija "zakonitih oblačil nezakonitih priseljencev"

Blagovna znamka nosi ime TopManta
8. april 2018 ob 16:47
Barcelona - MMC RTV SLO, STA

Barcelonski ulični prodajalci iz Senegala so pripravili modno revijo, na kateri so predstavili svojo linijo "zakonitih oblačil, ki so jih naredili nezakoniti priseljenci".

Več sto afriških migrantov se v Barceloni in drugih španskih mestih že več let preživlja s prodajo ponarejenih izdelkov, kot so očala, oblačila in parfumi.

Oblikovalci, ki so se predstavili na petkovi reviji, so del združenja barcelonskih uličnih prodajalcev, ki so ga ustanovili s pomočjo množičnega financiranja, v okviru katerega so zbrali 48.000 evrov.

15 uličnih prodajalcev je predstavilo majice in puloverje, ki so jih naredili v sodelovanju z barcelonskim univerzitetnim centrom za dizajn, kolekcija pa nosi ime TopManta.

Namen projekta, ki so ga začeli junija lani, je najti zaposlitev za 200 uličnih prodajalcev, ki prodajajo ponarejene izdelke, kupljene pri kitajskih trgovcih, je sporočila platforma za človekove pravice PlayGround Do. Ta organizacija tudi podpira projekt.

"Svojo vrednost želimo pokazati tistim, ki je nočejo videti. Želimo prispevati h gospodarstvu Barcelone, ki je naše mesto," so v izjavi navedli besede tiskovnega predstavnika uličnih prodajalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekaj utrinkov iz kolekcije in z omenjene modne revije si lahko ogledate tudi spodaj!

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
whitwice
# 08.04.2018 ob 17:48
Se sami zase vedo da so ilegalni migranti. Samo mainstream mediji tega se kar ne vedo in jih imajo za begunce. Sicer pa super da kaj delajo in se s cim ukvarjajo. Ceprav ne vem zakaj so si prisluzl clanek na javnem portalu. Vsega 15 oseb. Verjetno zato ker so "begunci".
josh k.
# 08.04.2018 ob 17:52
So jih dejansko sami sešili ali samo natisnili napise ?
Tetameta
# 08.04.2018 ob 18:51
Samo mainstream mediji tega se kar ne vedo in jih imajo za begunce.
Ne, za prebežnike...ali včasih za ilegalne prebežnike... karkoli naj bi že to pomenilo...
paver
# 20.04.2018 ob 06:48
Jaka moda!
Kazalo